WhatsApp: veel nieuwe functies in interface voor iedereen beschikbaar

WhatsApp heeft een nieuwe versie uitgebracht van de geliefde chat-app. Na een server-side update hebben de ontwikkelaars een groot aantal verbeteringen doorgevoerd. Je vindt nu verschillende wijzigingen in de interface van de Android-app van WhatsApp. De update wordt nu naar iedereen uitgerold.

WhatsApp

Dankzij een nieuwe server-side update voor WhatsApp zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. WhatsApp is de populairste berichtendienst en wordt door veel mensen gebruikt. We zetten de nieuwe verbeteringen in deze versie voor je op een rij.

Nieuwe interface voor aanmaken groepen

WhatsApp heeft de interface voor het aanmaken van groepen en verzendlijsten aangepast. Je kunt direct de leden van de groep selecteren, zoals eerst, maar er verschijnen nu in het overzicht direct de namen van wie je al hebt toegevoegd. Ook zijn de buttons verbeterd.

WhatsApp groepsafbeelding

Groepsafbeelding

Wanneer de groepsafbeelding veranderd wordt, zie je voortaan deze melding niet alleen meer als tekst. Je krijgt in de melding de vorige en de huidige groepsafbeelding te zien. Uiteraard zie je ook door wie de afbeelding is gewijzigd.

WhatsApp niet opgeslagen contact

Niet opgeslagen contacten / SPAM

Bij het ontvangen van een bericht of inkomende oproep van een nog niet opgeslagen contact, is het al langer mogelijk om aan te geven dat het gaat om spam. Je kunt daarbij ook aangeven dat je die persoon wilt blokkeren of dat je hem of haar wilt toevoegen aan je contacten. De vormgeving van deze melding met de daarbij horende opties is flink verbeterd.

WhatsApp gemiste oproep

Gemiste oproep

Een telefoontje via WhatsApp gemist? Voortaan zie je deze niet enkel meer op het belhistorie-tabblad. Bij het openen van een chat met diegene krijg je voortaan deze melding ook in het chatgesprek te zien.

WhatsApp olympische spelen emoji

Olympische Spelen emoji

De Olympische Spelen worden dit jaar weer gehouden. Dit jaar vindt dat plaats in Rio. Voor deze gelegenheid heeft WhatsApp een nieuwe Olympische Spelen emoji toegevoegd. Deze kan je vinden in het overzicht met emoticons, bij de voetbal.

WhatsApp ongelezen berichten

Nieuwe berichten

Bij nieuwe berichten vind je bij het naar boven scrollen, de mogelijkheid om direct naar het meest recente bericht te ‘springen’. Voortaan krijg je een badge te zien met het aantal ongelezen berichten die nog voor je klaarstaan.

De nieuwe functies voor WhatsApp worden automatisch toegevoegd aan de berichtendienst. Je hoeft dus geen update voor WhatsApp te downloaden uit de Google Play Store. Bekijk ook het overzicht met de beste WhatsApp tips.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel