WhatsApp-ontwikkelaars plaatsen beledigingen aan Apple in broncode

Een opmerkelijke vondst in de broncode van WhatsApp. Bij het uitpluizen van de code zijn beledigingen aan het adres van Apple gevonden. Het gaat om de broncode in de Android-app die door de ontwikkelaars van WhatsApp is toegevoegd aan de applicatie.

WhatsApp en Apple

Het lijkt erop dat de ontwikkelaars van WhatsApp het niet zo op Apple hebben. Dat ze geen fan zijn blijkt uit de broncode van de Android-app. In het installatiebestand staat code die niet voor gebruikers aan de buitenkant zichtbaar is. In de code is meerdere malen de tekst “F*ck Apple” gevonden. Het is niet bekend of de iOS-versie voor de iPhone van WhatsApp ook deze code bevat.

WhatsApp broncode Apple

De reden waarom de ontwikkelaars van WhatsApp deze belediging aan het adres van Apple in de broncode hebben verwerkt, is niet bekend. De kans is aanwezig dat ontwikkelaars voor Apple-apps vaak hun code moeten aanpassen en herschrijven omdat Apple andere standaarden gebruikt voor apps.

WhatsApp bracht gisteren een grote update uit met WhatsApp stickers, een bewerk-functie, selfie-flitser en andere nieuwe functies.

Update 23:13 uur: Het bericht over de broncode met de beledigingen naar Apple zijn fake. Er wordt weliswaar naar Apple verwezen in de broncode, maar dit heeft niks met beledigingen te maken. Het gaat hierbij om termen voor bijvoorbeeld emoticons. Het kan mogelijk zijn dat ontwikkelaars bepaald commentaar toevoegen aan de code, maar in dit geval is dit niet bewezen, zo meldt Androidpolice. Je kunt dus met een gerust hart gaan slapen :).

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel