WhatsApp ontwikkelt nieuwe, prettigere opnameknop voor spraakberichten

WhatsApp test verschillende verbeteringen en nieuwe functies. We schreven van de week al over nieuwe functies voor groepen, en nu wordt ook de bekende opnameknop voor het opnemen van spraak verbeterd.

Opnameknop voor audioberichten

In de tekstbalk in je WhatsApp chat vind je de microfoon waarbij je een spraakmemo kunt maken en direct kunt sturen. Echter moet je deze nu gedurende je bericht ingedrukt houden totdat je klaar bent. Je kunt hem wel naar links vegen om op opname te annuleren, maar het zogenoemde ‘locken’ ofwel vastzetten is niet mogelijk.

Hier gaat nu verandering in komen. Druk je op de opnameknop, dan komt er in de toekomst binnen een halve seconde, een slotje tevoorschijn. Je kunt dan de microfoon naar boven richting het slotje vegen, waarna de opname vastgezet wordt. Het voordeel hiervan is dat je het microfoontje niet de hele tijd ingedrukt hoeft te houden.

Op dit moment wordt de functie getest voor de iOS-versie van WhatsApp. Echter zullen we de functie op termijn vermoedelijk ook op Android krijgen. Onbekend is wanneer dit zal gebeuren, momenteel gaat het nog om een vroegtijdige beta-fase.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel