WhatsApp laat je voortaan spraakbericht beluisteren voor verzenden

Een handige nieuwe feature is toegevoegd aan chat-app WhatsApp. Gebruikers kunnen spraakberichten voordat deze verzonden wordt naar iemand anders, eerst nog beluisteren.

Spraakberichten eerst beluisteren

Bij sommige eigenschappen van apps vraag je je af, waarom deze niet direct toegevoegd zijn aan een app. Dat is nu ook het geval met WhatsApp. De ontwikkelaars voegen een functie toe die verbeteringen brengt bij een spraakbericht. Tot nu toe worden spraakberichten na het opnemen direct verzonden; maar dat gaat veranderen.

WHatsApp spraakbericht

Vanaf nu wordt de optie beschikbaar gesteld waarbij gebruikers de mogelijkheid hebben om voor het versturen, het audiobericht eerst te beluisteren. Dit gebeurt tijdens het opnemen, door het microfoon-icoontje omhoog te vegen. Vervolgens kan er op de stop-knop gedrukt worden waarmee de spraakopname beëindigt wordt. Vervolgens kan er gekozen worden om hem weg te gooien of te versturen.

Niet alleen voor de mobiele apps, voor Android en iOS, komt de functie beschikbaar. Gebruikers van WhatsApp Web en WhatsApp Desktop kunnen eveneens voor het versturen van een spraakbericht hun bericht eerst beluisteren.

De functionaliteit wordt vanaf nu uitgerold, maar het kan even duren totdat deze bij iedereen beschikbaar is.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel