WhatsApp werkt aan compleet vernieuwde desktop-app voor Windows

Gebruik je WhatsApp op de computer? Dan kun je binnenkort een nieuwe applicatie verwachten voor de fijne berichtendienst. WhatsApp werkt namelijk aan nieuwe desktop-apps voor Windows en mogelijk ook voor MacOS.

Nieuwe desktop-apps WhatsApp

De ontwikkelaars van WhatsApp hebben het niet alleen druk met de mobiele apps, ook de desktop-apps krijgen met regelmaat aandacht. Nu komen we de nieuwe desktop-apps op het spoor waar WhatsApp aan werkt. De berichtendienst werkt aan een fris nieuw design voor de versie voor Windows en mogelijk ook voor macOS. Voor Windows maakt de applicatie deel uit van het Universal Windows Platform, waarbij ontwikkelaars hun toepassing relatief eenvoudig kunnen aanpassen aan verschillende schermgroottes.

WhatsApp Windows app

De nieuwe Windows app van WhatsApp, wordt vanaf nu getest, waarbij je zelf de beta-versie van de website van Microsoft al kunt downloaden. Gebruikers krijgen daarnaast al toegang tot de multi-device ondersteuning zodat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt gebruiken op WhatsApp. Wat het meest in het oog springt, is het compleet vernieuwde design, welke overgenomen wordt van de Windows-interface. Omdat het gaat om een testversie kan het zijn dat sommige functies missen. Denk aan stickers, het donkere thema, gearchiveerde chats en status-updates.

Wil je aan de slag met de nieuwe app voor WhatsApp, dan kun je hem downloaden uit de Microsoft Store via deze link.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel