Wiko viert 5-jarig bestaan met nog eens twee toestellen: Lenny 3 en Tommy

Vanmiddag schreven we al over drie nieuwe toestellen die Wiko op het Mobile World Congress aan ons had voorgesteld. De Franse fabrikant heeft de smaak te pakken en breidt het aantal nieuwe toestellen met nog eens twee smartphones uit. Daarnaast viert het merk haar vijfde verjaardag. De nieuwe Wiko-toestellen zijn de Wiko Lenny 3 en de Wiko Tommy.

Wiko Y-serie

Wiko bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd op het Mobile World Congress. De Franse fabrikant heeft inmiddels een breed portfolio aangelegd met verschillende interessante smartphones zoals de Wiko Ridge, Wiko Rainbow Jam en natuurlijk de Wiko Fever. Vanmiddag schreven we al over de nieuwe Wiko U Feel toestellen en de speciale editie van de Wiko Fever. Er komen nu nog twee toestellen bij; de Wiko Tommy en de Wiko Lenny 3 die deel uitmaken van de Wiko Y-serie.

5-jarig bestaan

Zoals gezegd bestaat het merk sinds vijf jaar. Wiko heeft in Barcelona bekend gemaakt dat het vandaag de dag actief is in meer dan dertig landen. Dit jaar wil het merk uitbreiden naar nog eens tien landen. Wiko heeft de ambitie om door te breken tot de top 5 van de wereld. In Frankrijk heeft Wiko inmiddels een marktaandeel van 16 procent en staat daarmee op de tweede plaats. Over het jaar 2015 heeft het bedrijf 8 miljoen telefoons verkocht, wat neerkomt op 1 toestel per 4 seconde.

Wiko Lenny 3

Wiko Lenny 3

De Wiko Lenny 3 kan gezien worden als de opvolger van de Wiko Lenny 2. De Lenny 3 is voorzien van een aluminium behuizing in vijf verschillende kleuren. Aan de voorzijde bevindt zich een 5,0 inch HD display en een 5 megapixel front-camera. Aan de achterzijde van het toestel is een 8 megapixel camera geplaatst. De Wiko Lenny 3 is voorzien van een quad-core processor en een 2000 mAh accu. Er is 1GB RAM-geheugen en 16GB intern geheugen beschikbaar wat uitgebreid kan worden met een geheugenkaart. Ook is er Dual-SIM ondersteuning en je kunt internetten via 2G of 3G. Opvallend is dat de Lenny 3 draait op Android 6.0 Marshmallow.

Wiko Tommy

Wiko Tommy

De Wiko Tommy is een geheel nieuwe smartphone met een prettig aanvoelende behuizing. Het richt zich op de liefhebbers van multimedia. De Wiko Tommy verschijnt in zes verschillende kleuren met drie verschillende afwerkingen. Er is een 5,0 inch HD-beeldscherm, een 8 megapixel camera, een 5 megapixel front-camera en een Snapdragon quad-core processor. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en het interne geheugen is 8GB groot met de mogelijkheid dit uit te breiden met een geheugenkaart. De accucapaciteit bedraagt 2500 mAh en er kan gebruik gemaakt worden van 4G-internet.

Een releasedatum en prijs voor de twee toestellen zijn nog niet naar buiten gebracht. Zodra hierover meer bekend is, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel