Wiko Fever 4G: Android 6.0 Marshmallow beschikbaar; de nieuwe functies

Het Franse Wiko heeft eindelijk de update naar Android 6.0 Marshmallow beschikbaar gesteld voor de Wiko Fever 4G. De update werd in mei al verwacht, maar liet even op zich wachten. We zetten de nieuwe functies voor je op een rij die met de update zijn toegevoegd.

Android 6.0 Marshmallow voor Wiko Fever

Bezitters van de Wiko Fever 4G kunnen vanaf nu de update naar Android 6.0 Marshmallow verwachten. De update werd eigenlijk al uiterlijk begin juni verwacht, maar deze liep door onbekende oorzaak vertraging op. De uitrol van de update gaat over-the-air (OTA) zodat je vanzelf een melding krijgt op je toestel zodra de update voor jouw toestel beschikbaar is.

Wiko Fever update Marshmallow

Smart Left Page

Met de update zijn verschillende veranderingen doorgevoerd bij de Wiko Fever. Zo kan je vanaf nu snel je contacten en apps benaderen via het zogenoemde Smart Left Page. Dit slimme linker scherm biedt tevens het laatste nieuws, afkomstig van de app News Republic, die met de update wordt mee-geïnstalleerd.

Wiko Fever Smart Left Page

Menu met apps

Na de update naar Marshmallow is ook een menu met apps te vinden. Hier vind je alle applicaties in één overzicht. Je kunt vanuit hier natuurlijk ook apps verwijderen en de details van een app openen. Uiteraard is het vanuit hier ook mogelijk om een applicatie te openen. Het menu was eerder nog niet te vinden bij Wiko. Net als bij EMUI op Honor en Huawei-toestellen verschenen snelkoppelingen naar apps verspreid over de homescreens.

Wiko Fever apps menu

 

Telefoon assistentie

Een nieuwe toepassing die met de update is meegekomen is Telefoon assistentie. Hiermee kan je het gebruik van je telefoon verder optimaliseren. Zo kan je energiebeheer aanpassen, kan je meldingen beheren, permissies aanpassen en verschillende andere acties verrichten.

Met de update naar Android 6.0 Marshmallow is ook de app Zenly meegekomen. Deze applicatie maakt het mogelijk om realtime de locatie van je vrienden bij te houden en hiermee in contact te komen. Het is echter mogelijk om deze applicatie gewoon te verwijderen van je telefoon.

Wiko Fever Telefoon assistentie

Update downloaden

Zoals gezegd is de update vanaf nu beschikbaar voor de Wiko Fever 4G. Mocht je nog geen melding van de update hebben ontvangen, dan kan je handmatig controleren of de update klaarstaat bij Instellingen > over het toestel > software-update > handmatig controleren.

Alles over dit toestel lees je in onze Wiko Fever review, of vind je op de speciale smartphone-pagina via onderstaande button.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Bedankt voor de tip en de screenshots, Rene!

Lees ook

Reageer op dit artikel