Wiko presenteert Sunny 3 en Sunny 3 Mini met Android Go

Wiko heeft twee betaalbare smartphones aangekondigd, welke voorzien zijn van Android Go. De telefoons hebben de namen Wiko Sunny 3 en Sunny 3 Mini meegekregen. De smartphones komen vermoedelijk ook naar Nederland.

Wiko Sunny 3 en Sunny 3 Mini

Wiko begint het portfolio met Android Go-toestellen verder uit te breiden. Er werden eerder al enkele toestellen aangekondigd, en nu is het de beurt aan de Wiko Sunny 3 en Sunny 3 Mini. De toestellen komen naar waarschijnlijkheid ook naar Nederland, zo kunnen we berichten.

Wiko Sunny 3

De Wiko Sunny 3 en de Mini hebben geen ondersteuning voor 4G. Er is 8GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 64GB) en 512MB RAM-geheugen. Er is WiFi, GPS, een 1.3 GHz quad-core processor en ondersteuning voor dual-sim. Beide toestellen draaien dus op Android Go. Deze Android-variant is bedoeld voor toestellen met minder krachtige hardware, zodat het toch een prettige gebruikerservaring oplevert.

De Wiko Sunny 3 is voorzien van een 5,0 inch display met een resolutie van 854 x 480 pixels, 5 megapixel camera en 2 megapixel front-camera. Bij de Mini is dit een 4,0 inch display met een resolutie van 800 x 480 pixels, 2 megapixel camera en VGA front-camera. De accucapaciteit bedraagt bij het standaard model 2000 mAh en 1400 mAh bij de Wiko Sunny 3 Mini.

Wiko Sunny 3 Mini

De smartphones zijn weliswaar aangekondigd, het is (nog) niet bekend wanneer de telefoons uitgebracht worden. Vermoedelijk komen ze in september in de winkels te liggen. Bij de Wiko Sunny 3 zou gesproken worden over een prijs van rond de 70 euro, de Mini kost ongeveer een tientje minder.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel