Wiko lanceert Ufeel Fab, Ufeel Prime en WiMate smartband voor iOS en Android

Wiko heeft de Ufeel smartphone-serie uitgebreid met nog eens twee toestellen. Het gaat om de Wiko Ufeel Fab en Wiko Ufeel Prime. Daarnaast komt het Franse merk ook nog met een eigen smartband genaamd WiMate. Wiko gaat hiermee verder dan de gemiddelde sport-wearable, zo beloven ze.

Wiko op de IFA 2016

Op de IFA 2016 in Berlijn heeft Wiko vandaag al de Wiko Freddy aangekondigd. Echter heeft Wiko nog meer voor ons in petto. De eerder aangekondigde Ufeel-serie wordt uitgebreid met de Ufeel Fab en de Ufeel Prime. Het bedrijf belooft groot in te zetten hiermee op de toepassing van vingerafdruktechnologie.

Wiko Ufeel Fab

Wiko Ufeel Fab

De Wiko Ufeel Fab is voorzien van een 2.5D 5,5 inch HD-display, een flinke accucapaciteit van 4000 mAh en ondersteuning voor 4G. Er is een quad-core processor aanwezig en de behuizing is vervaardigd uit metaal. Daarnaast is er een 13 megapixel camera, een 5 megapixel front-camera met flitser en 2GB RAM-geheugen. Het 16GB interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart. De Wiko Ufeel Fab draait op Android 6.0 Marshmallow en zal naar verwachting eind oktober op de markt gebracht worden voor 179,00 euro.

Wiko Ufeel Prime

Wiko Ufeel Prime

De Wiko Ufeel Prime heeft ook een metalen design en biedt een 2.5D 5,0 inch Full-HD display. De prestaties zijn prima in orde met 4GB RAM-geheugen, een 1,4 GHz octa-core processor en een 3000 mAh accu. Er is verder 32GB geheugen (uitbreidbaar), een 13MP camera en 8MP front-camera met flitser. Ook de Ufeel Prime draait op Android 6.0 Marshmallow en heeft ondersteuning voor 4G. Eind oktober moet het toestel uitgeleverd worden voor 249 euro.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Wiko WiMate smartband

Wiko WiMate smartband

De nieuwe Wiko WiMate smartband is de eerste wearable van het bedrijf. De wearable is IP67-gecertificeerd waardoor het water- en stofbestendig is. Daarnaast krijg je dankzij Personal Assistant toegang tot belangrijke applicaties en krijg je de meldingen te zien van bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook, Twitter, je agenda, alarm, mail en telefoon. Ook is er een ingebouwde hartslagmonitor en krijg je dankzij Smart Coach inzicht in je dagelijkse activiteiten en je trainingen.

De Wiko WiMate smartband werkt samen met de bijbehorende Wiko WiMate app die later uitgebracht zal worden. Deze komt uit voor zowel Android als voor Apple iOS en is compatible met HealthKit en met Google Fit. De smartband krijgt een prijskaartje van 99,00 euro maar een releasedatum is nog niet bekend.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel