Wileyfox maakt doorstart dankzij samenwerking met STK

Het gaat al enige tijd niet goed met de Britse smartphonefabrikant Wileyfox. In de laatste tijd kwam het in een stroomversnelling en leek het op een faillisement. Nu komt daar verandering in en maakt Wileyfox een doorstart.

Wileyfox start joint venture met STK

Wileyfox is bekend van de toestellen in een betaalbare prijsklasse. Echter ging het de laatste tijd een stuk minder goed met de fabrikant. Er werd uitstel van betaling aangevraagd, zo schreven we eerder. Toch is er nu licht aan het einde van de tunnel.

De Britse fabrikant is nog vrij jong en werd in 2015 gelanceerd. In november van dat jaar werden de eerste toestellen ervan in Nederland uitgebracht. In februari kwam het nieuws dat dat het bedrijf onder curatele stond. Nu is er een joint venture gestart met fabrikant STK. Deze fabrikant levert ook goedkope smartphones en vermoedelijk worden de krachten van de twee bedrijven gebundeld waarbij bijvoorbeeld bespaard kan worden op de inkoop van onderdelen.

Wileyfox Swift 2X Blauw

Gebruikers van Wileyfox roemen het bedrijf vanwege de kwaliteit van de toestellen. Daarbij is ook het updatebeleid van de fabrikant een pluspunt. In 2016 werd er toch wel onverwacht een punt gezet achter Cyanogen OS. Wileyfox moest hierbij snel op zoek naar een alternatief. Het bedrijf zou hierin veel geld gestoken hebben.

In 2017 werden relatief weinig toestellen uitgebracht. Er zijn in dat jaar twee miljoen smartphones verkocht. Er verscheen onder andere een Wileyfox smartphone met Windows 10. Dit was opvallend, omdat het OS ten dode was opgeschreven. Wanneer we een volgende Wileyfox smartphone kunnen verwachten is op dit moment niet bekend.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel