WinRAR brengt RAR-applicatie voor Android uit

De ontwikkelaars van het bekende WinRAR hebben een Android-variant in de Play Store gezet. RAR for Android laat je ZIP en RAR bestanden in- en uitpakken.

Het uit Windows herkenbare programma WinRAR heeft zich uitgebreid met een Android applicatie. Met RAR applicatie kunnen RAR en ZIP bestanden aangemaakt worden en RAR, ZIP, TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO en ARJ bestanden uitgepakt worden. RAR for Android maakt het mogelijk om de pakketten te beveiligen middels een encryptie. Ook zou de applicatie in staat zijn om beschadigde RAR of ZIP bestanden weer te kunnen herstellen.

RAR for Android

Wanneer bestanden in- of uitgepakt worden op de achtergrond, is de actuele voortgang in de statusbalk af te lezen. De gratis applicatie is 2,4 MB groot en werkt op toestellen met Android 4.0 en hoger. Op dit moment is de applicatie in de talen Nederlands, Engels, Bulgaars en Italiaans. Op termijn moet het aanbod van talen uitgebreid zijn. 

Overigens is RAR for Android niet de eerste applicatie die het mogelijk maakt om bestanden in- en uit te pakken. Diverse bestandsbeheer-applicaties maakte dit al mogelijk. Vermoedelijk hebben ze gedacht bij WinRAR; beter laat dan nooit.

Bekijk RAR for Android in de Play Store

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel