‘Xiaomi komt met twee winkels naar Nederland; Mi Stores’

Het Chinese Xiaomi zou van plan zijn om twee winkels, zogenoemde Mi Stores, te openen in ons land. Eerder werd al duidelijk dat Xiaomi zich meer op de Nederlandse markt wil gaan focussen. Het begin daartoe lijkt nu te zijn gezet.

Xiaomi Mi Stores naar Nederland

Xiaomi wil op termijn twee eigen winkels openen in de Nederlandse winkelstraten. Dit meldt Androidworld op basis van een tipgever. Er zijn verschillende vacatures verschenen waarin het allemaal een beetje duidelijk wordt. Eén vacature is geplaatst door Tekpoint GmbH, de officiële distributeur van Xiaomi voor de Benelux. De andere door CGCB International; een adviesbureau dat zich specialiseert in het doen van zaken met China. Eén van de klanten is Xiaomi.

De fabrikant zoekt een Senior Shopmanager en een Assistent Shopmanager, beiden met werkervaring, voor winkels in Rotterdam en Amsterdam. Een van de medewerkers van CGCB wil meer winkels binnen België, Nederland en Luxemburg realiseren; en dit lijkt hiervan de eerste stap.

Xiaomi Mi 9

Volgens de tekst in de vacature wil Xiaomi in de Mi Stores een Experience-gedeelte inrichten. Hier kunnen klanten nieuwe producten testen en kunnen er workshops gegeven worden. Ook zullen er producten verkocht gaan worden; denk aan smartphones, smartwatches, laptops, televisies, audio-apparatuur en huishoudelijke IoT-producten.

Het is niet bekend wanneer de Xiaomi Mi Stores geopend gaan worden, en waar deze precies zich zullen bevinden in Amsterdam en Rotterdam. Niet alleen Xiaomi wil de consument het merk ‘laten beleven’ met eigen winkels. Onlangs opende Samsung een eigen Experience Store in Utrecht en gaf Huawei het startschot voor een eigen winkel in Madrid onder de noemer Huawei Space.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel