Xiaomi Mi A3 aangekondigd: dit moet je erover weten

Xiaomi heeft in Spanje haar nieuwe smartphoneserie aangekondigd met Android One. Het gaat om de langverwachte Xiaomi Mi A3.

Xiaomi Mi A3

De Xiaomi Mi A3 is officieel aangekondigd. Net als bij de introductie van de Mi A2 is Spanje het land waar de Chinese fabrikant de smartphones heeft gepresenteerd. De Mi A3 kwam de afgelopen dagen volop in het nieuws, dus een aankondiging kon niet ver weg zijn. De Mi A3 is de Europese variant van de Mi CC9 en CC9e die eerder voor China gepresenteerd werden.

Deze XiaomiMi A3 krijgt een 6,1 inch OLED-beeldscherm met HD+ resolutie. In het scherm is de vingerafdrukscanner geïntegreerd. Er is een Snapdragon 665 octa-core processor aanwezig, samen met 4 RAM-geheugen en een interne opslagruimte van 64GB en 128GB. Het is niet mogelijk dit geheugen uit te breiden. Ook moet de telefoon het nog altijd zonder NFC stellen.

Xiaomi Mi a3

Xiaomi levert de Mi A3 met een triple-camera met 48MP hoofdsensor, aangevuld met een 8 megapixel wide-angle en 2 megapixel dieptecamera. Deze camera wordt bijgestaan door een LED-flitser, maar zonder OIS. Aan de voorzijde is een 32 megapixel front-camera te vinden, deze bevindt zich in de notch. De 4030 mAh accu kan opgeladen worden middels de USB-C aansluiting aan de onderkant van de Xiaomi Mi A3. Dit kan redelijk snel middels 18W fast charging.

Dankzij de aanwezigheid van Android One, ben je zeker van een goed updatebeleid. Dit betekent dat je drie jaar lang beveiligingsupdates zult krijgen en twee jaar lang Android-upgrades. De eigen MIUI skin is dus niet aanwezig.

Xiaomi Mi A3 grijs

De Xiaomi Mi A3 gaat 249 euro kosten. Voor dertig euro meer heb je de variant met 128GB opslagruimte. Officieel is er niks bekend gemaakt over een Nederlandse release. Het is echter de verwachting dat het toestel wel naar Nederland zal gaan komen. Je kunt kiezen uit de kleuren wit, blauw en grijs.

Update 18 juli 2019: Inmiddels is bekend geworden dat de Xiaomi Mi A3 naar Nederland zal komen. De smartphone zal binnenkort verkrijgbaar zijn bij onder andere Belsimpel.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel