Xiaomi Mi 5 officieel gepresenteerd: licht en stijlvol

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft de Mi 5 vandaag officieel aangekondigd. Het toestel moet het vlaggenschip zijn van de fabrikant voor 2016 en is volgestopt met interessante features. Denk aan een strakke behuizing en uitgebreide specificaties. We zetten de details van de Xiaomi Mi 5 voor je op een rij.

Xiaomi Mi 5

De Xiaomi Mi 5 is de nieuwste smartphone van de Chinese fabrikant en is vandaag gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Het toestel is voorzien van een strak uiterlijk met een volledig metalen behuizing en een 5,15 inch IPS LCD display met een Full-HD resolutie. Hoewel het toestel uit metaal vervaardigd is, weegt de Xiaomi Mi 5 slechts 129 gram, wat erg licht is.

Xiaomi Mi 5

Xiaomi heeft de Mi 5 voorzien van een 16 megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een 4 megapixel front-camera. De accucapaciteit bedraagt 3000 mAh en heeft ondersteuning voor Quick Charge 3.0 zodat je de accu weer snel vol kunt laden, dit kan via de USB Type-C poort. Onder de motorkap is een Snapdragon 820 processor te vinden van Qualcomm waarbij er twee varianten uit worden gebracht; de ene variant heeft een snelheid van 1.8 GHz, de tweede variant levert 2.15 GHz. Daarbij is er ook respectievelijk 3GB en 4GB aan werkgeheugen. Xiaomi geeft de gebruiker 32, 64 of 128GB aan interne opslagruimte en is uitbreidbaar met een geheugenkaart. De Xiaomi Mi 5 draait draait op Android 6.0 Marshmallow met MIUI 7. De home-button aan de voorzijde van het toestel fungeert tevens als vingerafdrukscanner.

Xiaomi Mi 5

De prijzen voor de Xiaomi Mi 5 beginnen in China voor omgerekend 279 euro. Het is echter nog maar de vraag of we het toestel ook officieel in Nederland gaan zien, die kans is namelijk erg klein. De Xiaomi Mi 5 is vanaf 1 maart 2016 in China verkrijgbaar.

Lees ook

Reageer op dit artikel