Xiaomi komt met Mi Note 10 en Redmi Note 8T naar Nederland

Xiaomi heeft een tweetal nieuwe smartphones aangekondigd, bedoeld voor de Europese markt. Het gaat om de Note 10 en Redmi Note 8T, welke ook in ons land uitgebracht zullen worden.

Xiaomi Mi Note 10 en Redmi Note 8T

Was er van de week al een aankondiging van Xiaomi voor de Chinese markt, is er nu ook een Europese aankondiging geweest van de fabrikant. In China werd al de Mi CC9 Pro aangekondigd, en nu zien we daarvan de Europese versie. Deze wordt uitgebracht onder de naam Xiaomi Mi Note 10.

Xiaomi Mi Note 10

De Xiaomi Mi Note 10 is voorzien van een 6,47 inch Full-HD+ beeldscherm met een 32MP notch. Er zitten aan de achterkant vijf camera’s met onder andere een 108 megapixel hoofdsensor. Verder zit daarbij een groothoeklens, macrolens en tweemaal een telefoto-lens. De Mi Note 10 biedt verder een Snapdragon 730G-processor, 6GB RAM en 128GB aan opslagruimte. Vanuit de doos draait het toestel op Android Pie met de eigen MIUI skin.

Daarnaast is er een flinke 5260 mAh accu en kan deze met 30W snel opgeladen worden. Xiaomi rekent een prijs van 550 euro voor de Europese markt. Verder heeft het merk de Note 10 Pro aangekondigd, met 8GB RAM en 256GB opslagruimte voor honderd euro meer. Of en wanneer deze versie naar Europa verschijnt is niet bekend.

Xiaomi Redmi Note 8T

Xiaomi Redmi Note 8T

Dan is er nog de Xiaomi Redmi Note 8T, eveneens dus een toestel uit de Note-serie, maar dan met Redmi branding (snap je het nog?). Xiaomi heeft deze telefoon voorzien van een 6,3 inch Full-HD+ beeldscherm, Snapdragon 665 processor, 3/4GB werkgeheugenb en 32 of 64GB opslagruimte. Uiteraard is ook hierbij de MIUI skin over Android Pie aanwezig.

Voor het maken van foto’s is de Xiaomi Redmi Note 8T voorzien van een 13 megapixel front-camera en vier camera’s aan de achterzijde. Dit betreft een 48MP hoofdsensor, macrolens, dieptesensor en groothoeklens. De Redmi Note 8T zal naar waarschijnlijkheid nog dit jaar in Nederland verkrijgbaar zijn voor een bedrag van 179 euro (3GB+32GB) of 199 euro (4GB+64GB).

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel