Xiaomi presenteert voor Europa: Mi A2 en Mi A2 Lite met Android One

De Xiaomi Mi A1 van vorig jaar heeft niet één maar twee opvolgers gekregen. Zojuist heeft de Chinese fabrikant in Spanje haar persconferentie gehouden en twee Android One-toestellen gepresenteerd; de Xiaomi Mi A2 en Mi A2 Lite.

Xiaomi Mi A2 en A2 Lite voor Europa

In Europa kunnen we weer twee smartphones van Xiaomi verwachten. De telefoons krijgen de namen Xiaomi Mi A2 en Mi A2 Lite. Beide smartphones komen op de markt met Android One, net als de Xiaomi Mi A1, die vorig jaar uit werd gebracht en voor relatief weinig geld veel te bieden had. De tweede generatie is verder verbeterd. Gisteren ontdekte DroidApp dat de Xiaomi Mi A2 officieel in Nederland uitgebracht zal worden.

Xiaomi Mi A1 vs A2

Xiaomi Mi A2

We beginnen met de Xiaomi Mi A2. Dit is een smartphone met een 5,99 inch Full-HD+ beeldscherm en een beeldverhouding van 18:9. Aan boord is een Snapdragon 660 octa-core processor van Qualcomm, aangevuld met 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Er is daarnaast ook een variant met 6GB RAM/64GB en 6GB RAM/128GB. Er is een 3010 mAh accu met ondersteuning voor Quick Charge 3 die opgeladen kan worden via de USB-C aansluiting.

De Xiaomi Mi A2 is verder voorzien van een 12MP + 20MP dual-camera met f/1.75 als diafragma en natuurlijk een LED-flitser en autofocus. De telefoon heeft aan de voorzijde een 20 megapixel front-camera, eveneens van Sony. Het toestel draait op Android 8.1 Oreo, met Android One en bij het pakket wordt een soft-case meegeleverd.

De prijzen in Spanje beginnen bij 249 euro. In Nederland betaal je 269 euro en je kunt hem direct bestellen bij Mobiel. Overigens brengt Xiaomi de toestellen zelf nog niet officieel uit in Nederland en België, maar werkt het hiervoor met grijze import.

Xiaomi Mi A2 Lite

De Xiaomi Mi A2 Lite is een variant op de eerder aangekondigde Redmi 6 Pro. Echter is de telefoon in tegenstelling tot de Pro voorzien van Android One. Dit betekent dat je langere tijd gegarandeerd bent van updates. Ook dit toestel draait op Android 8.1 Oreo.

Wat opvalt is dat het toestel voorzien is van een notch, waardoor de beeldverhouding van het 5,84 inch grote Full-HD+ beeldscherm, uitkomt op 19:9. Er is een Snapdragon 625 octa-core processor met 3GB RAM/32GB opslagruimte of 4GB/32-64GB. We zien een 12MP + 5MP dual-camera met een lichtgevoeligheid van f/2.2 en een 5 megapixel front-camera.

xiaomi mi a2 lite

Xiaomi voorziet de Xiaomi Mi A2 Lite van een 4000 mAh accu, een 3,5 millimeter aansluiting en een USB-C poort. De Xiaomi Mi A2 Lite wordt in Spanje uitgebracht voor een bedrag vanaf 169 euro. Een komst naar Nederland is onduidelijk.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel