Xiaomi presenteert op 24 juli nieuwe Android One-smartphone voor Europa: Mi A2

Xiaomi komt binnenkort met de opvolger van de Xiaomi Mi A1. Op 24 juli zal de Chinese fabrikant het doek van haar nieuwste smartphone halen; de Xiaomi Mi A2. De telefoon krijgt een Europese release, zo wordt duidelijk.

Xiaomi Mi A2 officieel op 24 juli

De smartphone die vorig jaar hoge ogen gooide was de Xiaomi Mi A1. Dit toestel van de Chinese fabrikant is voorzien van Android One, en dit jaar is het tijd voor een opvolger. Xiaomi zal de Xiaomi Mi A2 vermoedelijk op 24 juli presenteren, over een kleine twee weken dus. Ook dit toestel zal draaien op Android One. De aankondiging zal plaatsvinden in Spanje en dat betekent dat we de telefoon op de Europese markt gaan zien. Gisteren schreven we al over aanwijzingen voor de komst van Xiaomi naar Nederland.

Xiaomi Mi A2

Het toestel krijgt volgens een Poolse webwinkel een 5,84 inch Full-HD+ beeldscherm, 4GB RAM en 64GB opslagruimte. Ook is een 4000 mAh accu aanwezig bij de Mi A2, zo luiden de specs. Echter moeten we de informatie met een korreltje zout nemen, want sommige specs lijken van de Xiaomi Mi A1 te zijn. Er gaan verschillende foto’s rond, eentje met notch, eentje zonder notch.

Er is ondersteuning voor dual-sim en vermoedelijk krijgt de Mi A2 de volgende afmetingen; 149,33 x 71,68 x 8,75 millimeter. Het gewicht van de metalen smartphone zou uitkomen op 178 gram.  Er gaan ook berichten rond over een 12MP+20MP dual-camera en een Snapdragon 660 processor. Het toestel zou de Android One-versie zijn van de eerder aangekondigde Xiaomi Mi 6X.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel