Xperia XZ1 (Compact) en XA1-serie: beveiligingsupdate en camera-verbeteringen

De Sony Xperia XZ1 en XZ1 Compact draaien al op Android 8.0 Oreo, maar dat betekent niet dat Sony voorlopig klaar is met updaten. Voor de twee toestellen wordt beveiligingsupdate november 2017 uitgerold, samen met verbeteringen voor de camera. Ook voor de XA1-familie staat een update met de security-patch klaar.

Xperia XZ1 (Compact): update 47.1.A.5.51

Sony rolt voor de Xperia XZ1 en XZ1 Compact een update uit naar versie 47.1.A.5.51. Deze update bevat verschillende verbeteringen waaronder beveiligingsupdate november 2017. Dit is de meest recente beveiligingsupdate die door Google is verspreid. Hiermee wordt de telefoon weer wat minder kwetsbaar voor onheil van buitenaf. De smartphones draaien standaard al op Android 8.0 Oreo.

Xperia XZ1 november update

Naast de beveiligingsupdate wordt ook de camera uitgebreid met verbeteringen. Na de update vind je in de camera-app bij instellingen de optie ‘correctie van beeldvervorming’. Hiermee wordt voorkomen dat er vervorming is te zien aan de randen van de foto. In bepaalde gevallen kan dit namelijk optreden door de groothoeklens van de Motion Eye-sensor van Sony.

De update wordt vanaf nu verspreid. De update is ook al bij verschillende gebruikers aangekomen in Nederland. Het kan even duren voordat de nieuwe software-versie bij iedereen beschikbaar is.

Xperia XA1-familie

Tevens is Sony begonnen met het uitrollen van de beveiligingsupdate voor de Sony Xperia XA1, XA1 Plus en XA1 Ultra. Om precies te zijn komt het Android security patch level hiermee op 6 november te staan. Het is voor de XA1 Plus de eerste update die uitgebracht wordt, dit toestel is sinds enige tijd verkrijgbaar in Nederland. De update naar Oreo is voor de XA1-familie ook al beloofd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel