Xperia Z5-serie software-update: Stamina-modus terug en veel verbeteringen

Sony rolt een nieuwe update uit voor de Sony Xperia Z5-serie. De drie toestellen uit de serie krijgen een software-update waarbij de Stamina-modus wordt teruggebracht. De functie werd met de komst van Marshmallow uit de Sony-toestellen gehaald. Sony rolt met de software-update meer verbeteringen uit naar de smartphones.

Xperia Z5: Stamina

De batterij-besparende functie Stamina keert terug naar de Xperia Z5-toestellen. De Sony Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium kunnen vanaf nu een software-update verwachten waarbij de toepassing weer te vinden is. Met de update naar Android 6.0 Marshmallow werd Stamina vervangen door Google’s eigen Doze-functionaliteit. Bezitters van de Xperia-toestellen gaven echter aan dat de accubesparing met Stamina beter zou zijn dan Doze. Om die reden rolt Sony de update nu uit naar de drie toestellen.

Xperia Z5 Stamina

Andere verbeteringen

De update naar Android 6.0.1 Marshmallow, die versienummer 32.2.A.0.224 heeft meegekregen, voegt meer verbeteringen toe voor de drie Z5-toestellen. Door dubbel te drukken op de power-button kan de camera ingeschakeld worden. Daarnaast is de launcher geüpdatet en werkt deze sneller. Tevens kan je door dubbel te tikken op het display, het scherm uitschakelen. Na de update werkt ook multitasking beter en is de NFC-firmware bijgewerkt.

Xperia Z5 32.2.A.0.224

De update downloaden

De update wordt vanaf nu uitgerold voor de Xperia Z5, Z5 Compact en Z5 Premium. Het kan nog even duren voordat de OTA (via het toestel zelf) update voor ieder toestel beschikbaar is in België en Nederland.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel