XTNT: ’toename verkeer-apps zorgwekkend’

Er zijn talloze applicaties beschikbaar die je helpen bij het omzeilen van files, het vinden van een parkeerplaats of gewoon een route voor je uitstippelen. Adviesbureau XTNT ziet deze apps liever uit het verkeer verdwijnen.

Verkeer apps

Hoewel realtime gegevens erg nuttig kunnen zijn zoals files en flitsers moet je tijdens het rijden wel eerst die ene app openen. Daarin schuilt dan ook het gevaar. “Eén en ander heeft echter een keerzijde. Er wordt momenteel een grote hoeveelheid appjes ontwikkeld voor gebruik in het verkeer. Dit terwijl we anderzijds juist waarschuwen voor het gebruik van de smartphone in het verkeer.” aldus XTNT.

Google Maps rijstrook

Aan de krant Metro laat Gerard Tertolen van adviesbureau XTNT weten dat app ontwikkelaars zeker geen kwade bedoelingen hebben met hun app voor in het verkeer. Maar zij zullen wel beter moeten nadenken over hun app met de veiligheid in het verkeer in het achterhoofd. Tegenover de krant Metro uit XTNT ook zijn ongenoegen over de “Appen doe je op een P” campagne.

„Ik bedoel het bord ‘Appen, Facebooken en Twitteren doe je op een P’. Iedereen kent het wel. Dat bord staat naast de weg op een punt waar mensen dus niet op een P staan. Wat denk je bij het zien van dat bord? ‘O ja, al weer een tijdje niet op mijn telefoon gekeken. Even checken!’

Wij zijn erg benieuwd, welke apps gebruik jij in het verkeer? Laat het weten via de reacties. 

Bron XTNT

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel