YouTube komt met videofilters

Van het weekend bracht YouTube versie 10.0 uit van de video-app voor Android. De sprong van versie 6.0 naar versie 10.0 was onverwacht en hier moest meer achter zitten. Dat is ook inderdaad het geval.

YouTube 10.0 werd zaterdag uitgebracht door Google en was voor eenieder een verrassing omdat de vorige update versie 6.0.3 betrof. Toch zijn er in de code van de applicatie nieuwe aanwijzingen gevonden die er op duidde dat er meer aan de hand moest zijn.

De update voor YouTube 10.0 die van het weekend uitgebracht werd bevatte overigens wel een aantal wijzigingen; bekijk hier de vernieuwingen in YouTube 10.0.

YouTube filters

In de nieuwe versie van YouTube zal binnenkort de mogelijkheid komen om filters over je video te leggen. Het lijkt toch meer de concurrentie aan te willen gaan met diensten als Instagram. In de code van de YouTube-app zijn acht verschillende filters gevonden;Silver Screen, Glamour, Sepia, 8mm, Docu, Punk, en Sketch.

lut-youtube

In de code wordt verder wat documentatie gegeven over de het gebruik van kleuren; zogenoemde Lookup Tables (LUT). Zo kan je precies zien wanneer ze het effectiefst zouden kunnen zijn. Daarnaast zijn er aanwijzingen voor vignettering, om zo de hoeken aan de rand van het beeld donkerder te maken.

Verificatie van telefoonnummer

In dezelfde code heeft AndroidPolice de code ontdekt welke duidt op telefoonnummerverificatie. Dit houdt in dat je snel vrienden en collega’s kunt toevoegen op YouTube, op basis van telefoonnummer. Nu is dat enkel nog mogelijk alleen via een e-mailadres of gebruikersnaam.

<string name=”account_verification_title”>Fill in your phone number and help people share with you on YouTube</string>
<string name=”account_verification_country_label”>[United States +1]</string>
<string name=”account_verification_phone_instructions”>“People who have your phone number will be able to find and connect with you through YouTube and other Google services. We’ll send a one-time SMS to confirm your number!”</string>
<string name=”account_verification_confirm”>CONFIRM</string>
<string name=”account_verification_skip”>Skip</string>
<string name=”account_verification_sms_instructions”>“Enter the code that we’ve sent over SMS.”</string>
<string name=”account_verification_sms_back”>“Didn’t get a code. Double-check phone number”</string>

Hangout On The Air: deelnemers bekijken

Ook nieuw gevonden in de code is rondom het element Hangout On The Air, waarbij je binnenkort ook het overzicht van de deelnemers van een live videochat kunt bekijken. Meer is er niet echt bekend over deze nieuwe functie, maar we moeten er niet teveel van verwachten, zo meldt de bron.

De nieuwe functies zijn al wel aanwezig (in de code) bij YouTube 10.0. Wanneer ze voor iedereen te gebruiken zijn, is nog niet bekend, maar zal niet al te lang op zich laten wachten.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel