ZTE Iceberg: eerste smartphone met dubbele notch

De Chinese fabrikant ZTE is bezig met een nieuw design voor een smartphone. Waar we eerder al de enkele notch zagen, laat de ZTE Iceberg een dubbele notch zien. Dit betekent een notch aan de boven- en aan de onderkant.

ZTE Iceberg met dubbele notch

Het Chinese ZTE is in Nederland misschien niet heel bekend, de fabrikant timmert flink aan de weg. Eerder werd al een opvouwbare smartphone van het bedrijf gepresenteerd; de Axon M, nu is de fabrikant bezig met een smartphone met een dubbele notch.

Tijdens de afgelopen editie van het Mobile World Congress kwamen veel merken met een smartphone die voorzien was van een notch; ZTE gaat dus nog een stap verder. Bij de ZTE Iceberg zit een notch aan de bovenkant, maar ook een notch aan de onderkant. Hierdoor is er aan de voorzijde een nog groter schermoppervlak.

ZTE Iceberg

Op dit moment gaat het nog om een concept-toestel, die te zien is op de IF World Design Guide website. In de bovenste inkeping zit een front-camera, maar ook de sensoren en de luidspreker. De tweede luidspreker bevindt zich in de inkeping aan de onderzijde van het scherm. Aan de randen loopt het scherm afgerond af, maar erg opvallend zijn de glazen hoeken. Het erg strakke toestel heeft een glazen behuizing met aan de achterkant de vingerafdrukscanner en dual-camera.

Technische details van de ZTE Iceberg zijn niet bekend. Het is daarbij ook niet zeker of we het toestel op termijn ook in de winkels terug gaan vinden. Wij zijn in ieder geval enthousiast over het design.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel