Olympische Spelen 2016: mis niks met deze 6 apps

De Olympische Spelen 2016 worden gehouden in Brazilië, in Rio de Janeiro om precies te zijn. Van 5 augustus tot en met 21 augustus laten duizenden sporters hun verschillende prestaties zien aan de wereld. Wil je alles (live) volgen, de livestream raadplegen of gewoon een samenvatting krijgen van dit sportevenement? Dan komt dit overzicht met zes handige Olympische Spelen apps zeker van pas.

Olympische Spelen 2016 apps

Van vrijdag 5 augustus tot en met zondag 21 augustus is de hele (sport-)wereld in de ban van de Olympische Spelen. Iedere twee jaar vindt dit sportevenement plaats en dit jaar zijn het de zomerspelen in Rio de Janeiro, Brazilië. Op verschillende manieren kan je op de hoogte blijven van de verschillende gebeurtenissen en prestaties van de sporters. DroidApp zet zes handige Olympische Spelen apps voor je op een rij.

TeamNL

TeamNL

Natuurlijk staan we in Nederland achter onze eigen Nederlandse atleten. Wie op de hoogte wil blijven van alle Nederlandse deelnemers aan de Olympische Spelen kan terecht bij de TeamNL app. Deze applicatie laat de informatie over de Olympische en Paralympische sporters zien, inclusief het nieuws, het programma en resultaten. De handige reminder-functie in de TeamNL app zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen. Tevens is er een fanwall waarmee je andere enthousiaste supporters kunt ontmoeten.

TeamNL
TeamNL
Ontwikkelaar: NOC*NSF TeamNL
Prijs: Gratis

Team Belgium – Rio 2016

Team Belgium Rio 2016 app

De Belgische spelers kunnen gevolgd worden met de ‘Team Belgium – Rio 2016’ app. Ook België stuurt een groot aantal sporters naar Rio de Janeiro om hun talenten te laten zien aan de rest van de wereld. In de app vind je precies welke medailles al door de Zuiderburen behaald zijn, welke resultaten er zijn neergezet en krijg je de agenda te zien met de verschillende wedstrijden. Ook deze app bevat de mogelijkheid om push-notificaties in te schakelen zodat je geen wedstrijd meer hoeft te missen.

Rio 2016

Rio 2016 app

Met de Rio 2016 app heb je het laatste nieuws rondom de Olympische Spelen in handen. Je kunt bij het eerste gebruik aangeven welke tijdzone er gehanteerd moet worden, handig, zodat je niet hoeft om te rekenen tussen de Braziliaanse en de Nederlandse tijd. Daarnaast kan je notificaties inschakelen en kan je aangeven welke landen je direct wilt volgen. Ook de locaties en informatie over de venues en natuurlijk een overzicht van medailles, standen en de planning vind je in de Rio 2016 app.

The Olympics – Official App

The Olympics Offical app

De officiële applicatie is ‘The Olympics’ app. Deze applicatie integreert eigenlijk de (mobiele) website van de Olympic Games. Desondanks vind je in de applicatie wel interessante content. In de fotogalerij vind je foto’s van de verschillende stadions en kan je het programma bekijken en meer informatie vinden over de verschillende onderdelen en informatie over het IOC zelf met hun werkwijze.

Olympics
Olympics
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

NOS

NOS app Olympische Spelen livestream

Ook dit jaar doet de NOS uitgebreid verslag van de Olympische Spelen in Brazilië. Via televisie, internet en de radio kan je alles volgen van de sporters. Via de NOS app blijf je continue op de hoogte van de Olympische Spelen 2016. In de app vind je veertien verschillende livestreams van de sport. Ook kan je het laatste nieuws uit Rio lezen en vind je er natuurlijk de uitslagen.

NOS
NOS
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Google Now

Google Now Olympische Spelen

Google Now heeft een erg interessante en uitgebreide sectie toegevoegd voor de Olympische Spelen. Door Google Now te openen kan je in de zoekbalk zoeken naar ‘Olympische Spelen 2016’ waarna je alle nuttige informatie in een oogopslag krijgt te zien. Denk aan alle competities, onderdelen en het wedstrijdprogramma. Daarnaast is er een overzicht per sporter, per land en per sport. Lees ook ons artikel over Olympische Spelen in Google Now.

Google
Google
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel