De vergeten telefoon: LG BL40 New Chocolate

De Chocolate-serie van LG bestond uit verschillende interessante toestellen. We bespraken eerder al de KG800, de meest bekende Chocolate, maar ook de opvallende LG BL40 New Chocolate is het vermelden waard. We bespreken hem deze week in ‘De vergeten telefoon’.

LG BL40 New Chocolate

Voor deze editie van ‘De vergeten telefoon’ gaan we terug naar het jaar 2009. In dat jaar verscheen er een nieuwe serie van de Chocolate-serie met het bekende zwart-rode design, drie jaar na het verschijnen van de LG KG800 Chocolate.Dit zagen we onder andere terug bij de LG BL40 New Chocolate, een toestel met een heel opvallende behuizing. Bijzonder hieraan was namelijk de aanwezigheid van het scherm met een beeldverhouding van 21:9. Hierdoor was het toestel heel langwerpig en smal.

LG BL40 new chocolate

Het scherm had een grootte van 4,0 inch en een resolutie van 800 x 345 pixels. LG leverde de telefoon met haar eigen interface-skin; die S-Class werd genoemd. Door het lange scherm vond niet iedereen deze telefoon erg prettig in gebruik. Tevens ondervond een groep gebruikers problemen met de software; iets wat in die tijd niet altijd een sterk punt was van LG. Hij werd door velen als traag bestempeld. Interessant was de Dual Screen modus waarmee je twee vensters tegelijkertijd open kon hebben staan, iets wat in die tijd revolutionair genoemd kon worden. Het was misschien wel een beetje de voorloper van de smartphone.

LG BL40 New Chocolate

We zetten nog wat specificaties op een rij van de LG BL40 New Chocolate. Zo was de telefoon voorzien van een 5 megapixel camera en was er 1GB aan interne opslagruimte. Qua specificaties zat het verder wel snor, want het nieuwe stukje chocolade was verder voorzien van WiFi, GPS, Bluetooth en een 1000 mAh accu. In Nederland verscheen de telefoon voor een bedrag van rond de 400 euro.

LG BL40 New Chocolate samengevat in 5 punten:

  • Formaat niet handig voor in je broekzak
  • 21:9 beeldverhouding
  • WiFi
  • LG S Class interface
  • 5 megapixel camera
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel