De vergeten telefoon: Sony Ericsson K770i

Het was de Sony Ericsson K770i waar ik op slag verliefd op werd in 2007. De telefoon had alles wat ik wou. Maar wat was er zo bijzonder aan deze Sony Ericsson die deel uitmaakte van de Cyber-shot serie? We bespreken de Sony Ericsson K770i in ‘De vergeten telefoon’.

Sony Ericsson K770i

In de zomer van 2007 kwam Sony Ericsson met de aankondiging van de Sony Ericsson K770i. De telefoon had ondersteuning voor het UMTS-netwerk, was 14,5 millimeter dik en een display met een grootte van 1,9 inch waarbij het een resolutie had van 320 x 240 pixels.

Sony Ericsson K770i

Cyber-shot

Sony Ericsson bracht de K770i onder in de Cyber-shot serie, de fotografielijn voor telefoons van SE. Daarbij was de K770 voorzien van een 3,2 megapixel camera met software voor de pc om je foto’s te beweken; Photo fix. Je kon de camera starten door de lenscover opzij te vegen. De camera was voorzien van autofocus, 3x digitale zoom, een LED-flitser en autofocus. Vanuit de camera-app kon je foto’s bloggen en versturen als MMS.

De Sony Ericsson K770i was een smartphone met slechts 16MB geheugen. Toentertijd gebruikte SE nog een eigen variant geheugenkaarten die duurder waren dan de nu bekende Micro-SD(HC) geheugenkaarten. Je kon het geheugen uitbreiden met een Memory Stick Micro (M2) geheugenkaart, waarvan Sony eentje meeleverde van 256MB. Verder was er Bluetooth op de telefoon aanwezig, kon je de browser gebruiken en was er een RSS-Feed ingebakken. De accu had een capaciteit van 930 mAh en was verwijderbaar.

Sony Ericsson K770i camera

Kleuren

De Cyber-shot telefoon werd uitgebracht in een reeks van kleuren. Zo kwamen we de telefoon tegen in verschillende tinten zwart, beige, brons-oranje, violet-paars en het meest bekend was de K770i in het bruin. Er was ondersteuning voor MP3-ringtones en natuurlijk was er TrackID, de dienst die vergelijkbaar is met Shazam.

Ik weet nog goed dat ik bij Vodafone een abonnement had. Er werd telefonisch contact met me opgenomen of ik wellicht interesse had in de K770i. Toen mocht ik zes maanden van tevoren verlengen, maar tien jaar geleden werd voor mij besloten dat het geen goed plan was om een half jaar van tevoren al een nieuwe telefoon te krijgen, en dat het abonnement dan daarna pas inging. Het hield toen op helaas en toen de einddatum van het contract echt dichtbij kwam, besloot ik toch voor een andere telefoon te gaan. Het werd toen de Samsung G600.

Toen Sony Ericsson de K770i op de markt bracht was hij vooral in het ‘truffel bruin’ te vinden. De adviesprijs lag voor die tijd relatief laag voor de mogelijkheden die het toestel had te bieden. Voor de Sony Ericsson K770i moest je rond de 300 euro betalen.

Sony Ericsson K770i samengevat in 5 punten:

  • 1,9 inch display
  • Lenscover
  • Cyber-shot toestel
  • UMTS-ondersteuning
  • Compleet toestel
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel