Alcatel One Touch komt met eigen wearable

Alcatel One Touch komt met een eigen smartwatch. Het apparaat zal draaien op ‘Wave’ en niet op Android Wear. De vormgeving van de Alcatel One Touch wearable lijkt erg op die van de Motorola Moto 360. De wearable van Alcatel One Touch zal compatible zijn met zowel Android als iOS.

In 2015 zal Alcatel One Touch komen met een eigen wearable. Opvallend aan het nieuws is dat het moderne horloge niet op Android Wear zal draaien, maar op een eigen besturingssysteem; Wave. Het apparaat ligt momenteel op Droidcon in Parijs.

Alcatel One Touch wearable Wave

De wearable heeft nog geen naam meegekregen, maar wel is de vormgeving duidelijk van de Moto 360 afgeleid. De wearable van Alcatel One Touch zal uitgerust worden met een hartslagsensor en zal dus in staat zijn om bewegingsactiviteiten bij te houden.

Alcatel One Touch wearable Wave

Het horloge kan gedragen worden met dank aan de zwarte band met bruin-rode binnenkant. Het opladen van de Alcatel One Touch wearable zal gebeuren middels een Micro-USB aansluiting. Het is nog even wachten totdat we de smartwatch van Alcatel kunnen aanschouwen met de complete specificaties. De wearable van Alcatel One Touch zal compatible worden met Android en Apple iOS en zal in het eerste kwartaal van 2015 worden aangekondigd.

Alcatel One Touch wearable Wave

Een medewerker van Alcatel One Touch heeft volgens de bron aangegeven dat de wearable een prijskaartje zal krijgen van tussen de 149 en 199 euro.

Via: Frandroid

Lees ook

Reageer op dit artikel