Galaxy S6: Android 5.1.1 update uitrol begint in Frankrijk

Samsung is begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. Het gaat om de update naar Android 5.1.1 Lollipop. De update zal spoedig ook uitgerold gaan worden in Nederland.

Android 5.1.1 update voor Galaxy S6

Samsung is in Frankrijk begonnen met het uitrollen van een nieuwe grote update voor de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge. De update naar Android 5.1.1 Lollipop werd eerder voor de twee toestellen al vrijgegeven in Amerika en bereikt nu ook Europa.

De update is vanaf nu beschikbaar op simlock-vrije toestellen in Frankrijk. De grootte van de update bedraagt circa 624MB. In de changelog van de update blijft Samsung wat vaag over de preciese veranderingen. Wel zijn er verbeteringen doorgevoerd op het gebied van de stabiliteit en de veiligheid. Gelukkig is er in ieder geval de mogelijkheid nu om in de notificatiebalk “S Finder” en “Quick Connect” als snelkoppeling te verbergen.

Volgens PlaneteGalaxy is het RAM-probleem niet verholpen met de update. Positief is wel dat de apps en snelkoppelingen in het menu eindelijk op alfabetische volgorde gesorteerd kunnen worden. Bij de camera kan je nu de belichting aanpassen met een slider. Ondersteuning voor RAW-foto’s lijkt door Samsung ook te verwerkt in de update.

Vanaf nu wordt de update met het versienummer G920FXXU2BOFJ uitgerold in Frankrijk. Naar verwachting zal in de komende weken de update ook beschikbaar komen voor de Nederlandse bezitters van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Mocht jij de update binnenkrijgen, laat het ons dan zeker weten!

Lees ook

Reageer op dit artikel