HTC bevestigt komst opvolger One M8: HTC One M8s

Met geen enkel woord heeft de Taiwanese fabrikant HTC het gisteren over de HTC One M8s gehad, en toch komt dat toestel er. De HTC One M8s zal de huidige HTC One M8 opvolgen. Uiteraard zal de HTC One M9 ook gewoon uitgebracht worden.

HTC zal in Nederland en België een licht gewijzigde variant uitbrengen van de HTC One M8. De HTC One M8s zal een Qualcomm Snapdragon 615 processor krijgen met acht cores. Om precies te zijn zal de octa-core processor beschikken over Cortex A53-kernen.

HTC One M8

HTC Benelux laat tegenover Tweakers weten: “We willen de HTC One M8 nog een tijd gaan verkopen. De nieuwe processor is 64-bit en een nieuwer model dan die uit de One M8”. De processor is de enige grote wijziging aan de HTC One M8s, de Duo-Camera aan de achterzijde van het toestel blijft hetzelfde en ook de vormgeving van het toestel gaat niet veranderen.

Er is nog geen datum geprikt wanneer de HTC One M8s de HTC One M8 zal gaan vervangen. Wanneer de HTC One M8s op de markt beschikbaar komt, zal de prijs van de One M8s zo’n 250 euro lager liggen dan de adviesprijs van de One M9. Dat zou betekenen dat je voor 500 euro een HTC One M8s in huis hebt.

Zondag lanceerde HTC de HTC One M9, die de strijd aan moet gaan met de Samsung Galaxy S6.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel