HTC One M8: Android 5.0.1 met Sense 6.0 te zien in video

Enkele weken geleden kwamen er al screenshots naar buiten van Android 5.0 Lollipop met HTC Sense op de HTC One M8. Nu zijn er nog meer screenshots opgedoken, inclusief een uitgebreide video.

HTC One M8: Android 5.0.1 Lollipop en HTC Sense 6.0

Het zal niet al te lang meer duren totdat HTC de nieuwe Android-versie (Android 5.0.1 Lollipop) samen met de skin HTC Sense 6.0 uitbrengt voor de HTC One M8. HTC stond nog niet zo lang geleden bekend als een fabrikant die het niet zo nauw nam met de updates voor haar smartphones. Met de komst van de HTC One M7, de voorloper van de HTC One M8, laat de Taiwanese fabrikant zien dat het ook anders kan.

HTC One M8

Eerder schreven we al over uitgelekte screenshots van de vernieuwde Android-versie in combinatie met HTC Sense. Deze gaven al een uitgebreide eerste indruk over wat we konden verwachten van de richting die HTC op wilde. In oktober bracht HTC nog een update uit naar Android 4.4.4 KitKat voor de HTC One M8.

In nieuwe screenshots is te HTC Sense 6.0 met Android 5.0.1 Lollipop te zien op de HTC One M8. De screenshots geven samen met de video’s een compleet beeld van de nieuwe Android-versie met HTC’s eigen laag over Android; HTC Sense.

HTC One M8

Material Design

Wat opvalt is de vernieuwde weergave van de meldingen, die nu meer de Material Design vormgeving hebben meegekregen. Multitasking op de HTC One M8 heeft ook de vernieuwde Material-look meegekregen en vinden we in het menu met instellingen een zoekfunctie, zodat je nog sneller bij een bepaalde instelling kan komen.

Easy-modus

Net als een aantal andere smartphones heeft HTC in de nieuwe update de zogenoemde easy-modus geïntegreerd. Hierdoor worden toetsen en teksten groter weergegeven en laat het zich minder ‘complex’ bedienen. De werking hiervan wordt uitgelicht in onderstaande video.

HTC One M7 en HTC One M8

Bij de introductie van Android 5.0 Lollipop wist HTC te melden dat binnen 90 dagen na release, de HTC One M7 en HTC One M8 van de nieuwe Android-versie voorzien zouden worden. De laatste berichten spreken ervan dat de HTC One M8 op 3 januari de update toegereikt krijgt en de HTC One M7 eind januari 2015.

via Llabtoofer

Lees ook

Reageer op dit artikel