HTC One M8s met betere camera officieel

HTC heeft de HTC One M8s officieel aangekondigd. De One M8s volgt de HTC One M8 op, maar komt tussen de HTC One M8 en de HTC One M9. Het toestel krijgt onder andere een verbeterde camera.

De Taiwanese fabrikant HTC heeft de HTC One M8s officieel aangekondigd. Het toestel kwam een dag nadat de HTC One M9 was aangekondigd al in het nieuws. HTC bevestigde toen dat de One M8s eraan zou komen.

htc one m8

Eind maart had een webwinkel uit Tsjechië de One M8s met specificaties online gezet. De specificaties komen voor een groot deel overeen met de uiteindelijke definitieve specificaties van de HTC One M8s. We hebben de belangrijkste specificaties van de HTC One M8s op een rij gezet.

De afmetingen van de HTC One M8s zijn inderdaad 146,41 x 70,61 x 9,55 millimeter, zoals de webwinkel eerder aangaf. Het gewicht ligt daarbij op 160 gram. De accu betreft een 2840 mAh batterij met ondersteuning voor HTC Rapid Charge 2.0, het snelladen. De accu is hiermee 240 mAh meer dan de batterij in de huidige HTC One M8.

Moederdag apps moeder htc-one m8 header

HTC heeft de One M8s voorzien van een 64 bit 1,7GHz octa-core Snapdragon 615 processor. De One M8 beschikte over een (snellere) 2,3GHz octa-core processor.

Waar de HTC One M8 aan de achterzijde nog een 4 megapixel ‘UltraPixel’ camera had, is de One M8s voorzien van een verbeterde camera. De HTC One M8s beschikt over een 13 megapixel camera. De front-camera blijft hetzelfde met 5 megapixels.
Het interne geheugen van 16GB kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 128GB. Uiteraard biedt het toestel ondersteuning voor 4G en heeft het de krachtige BoomSound-speakers.

HTC One M8

De HTC One M8s zal in dezelfde kleuren op de markt komen als zijn voorganger, namelijk in de kleuren zilver, goud, ‘gunmetal gray’. Het toestel gaat in het Verenigd Koninkrijk voor £379,99 mee naar huis. En zal daar nog deze maand verkrijgbaar zijn, zo meldt Engadget.

Wat de prijs in Nederland zal gaan worden, is nog niet bekend. Wanneer we dit bedrag omrekenen komt deze prijs op 521,26 euro.

Het is nog niet bekend wanneer we dit toestel precies op de Nederlandse markt kunnen verwachten, maar het vermoeden is dat dit niet heel lang meer op zich zal laten wachten.

Update: de HTC One M8s zal medio mei in Nederland beschikbaar zijn. Het toestel krijgt in Nederland een adviesprijs van 499 euro.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel