LG Class officieel aangekondigd met metalen behuizing

LG heeft vanochtend de LG Class officieel aangekondigd. Foto’s van de LG Class doken vorige week al op. Het toestel moet een alternatief zijn voor de Motorola Moto G en is voorzien van een metalen behuizing.

LG Class

LG Korea heeft het persbericht de deur uit gedaan voor de LG Class, het toestel wat vorige week al opdook. Of het toestel ook naar Europa en dus naar Nederland komt, lijkt erg klein. In een aantal andere landen krijgt het toestel de naam LG Zero. Vanaf vandaag ligt het toestel al direct in de Koreaanse winkels voor omgerekend 300 euro. Het toestel is voorzien van een 5,0-inch IPS HD display, 2GB RAM-geheugen en 16GB intern geheugen met een mogelijkheid om dit uit te breiden.

LG Class

LG heeft de LG Class ook voorzien van een 13 megapixel camera en een 8 megapixel front-camera. Het toestel geeft de gebruikers toegang tot 4G, 3G en 2G. Daarnaast is er uiteraard beschikking tot WiFi, Bluetooth, GPS, NFC en is er een FM-radio aanwezig. De LG Class draait op Android Lollipop, heeft een 1.2GHz quad-core processor en is voorzien van een 2050 mAh accu.

Opvallend aan het toestel is de vormgeving. Het toestel heeft een vrij ongebruikelijk element gebruikt voor haar smartphone. De LG Class is vervaardigt uit metaal en het scherm is licht gebogen voor een soort 3D-effect. LG lijkt met dit toestel een alternatief op de markt te brengen voor de Motorola Moto G, en richt zich daarbij meer op de afwerking en de materialen. De toetsen aan de achterkant van het toestel zijn inmiddels ‘LG-eigen’ en zijn ook op de LG Class te vinden.

Voor driehonderd euro is de LG Class in Korea verkrijgbaar in de kleuren blauw-zwart, zilver en goud. Wanneer er meer bekend is over een eventuele komst naar Europa van de LG Class, zal dit bericht bijgewerkt worden.

via Androidworld.it

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel