Samsung Galaxy Note 5 aangekondigd: maar niet voor ons

Samsung heeft donderdag aan het eind van de middag de Samsung Galaxy Note 5 aangekondigd. Niet alleen dit toestel werd aangekondigd. Samsung kondigde ook de grotere broer van de Samsung Galaxy S6 Edge aan; de Samsung Galaxy S6 Edge+. De Samsung Galaxy Note 5 is de vijfde in de Note-reeks, echter is er een grote ‘maar’.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung heeft donderdagmiddag de Samsung Galaxy S6 Edge+ aangekondigd. Het tweede toestel wat aangekondigd werd tijdens Samsung Unpacked 2015 is de Samsung Galaxy Note 5. Net als de S6 Edge+ is het toestel voorzien van een 5,7 inch beeldscherm, een octa-core Exynos 7420 processor, 4GB RAM-geheugen, een 16 megapixel camera en een 5 megapixel front-camera.

Samsung Galaxy Note 5

Bij de Galaxy Note 5 wordt wederom de geliefde S-Pen meegeleverd, die nog slimmer en handiger is geworden in het gebruik. De draadloos oplaadbare accu heeft een capaciteit van 3000 mAh. Net als de Samsung Galaxy S6 Edge+ ontbreekt het het toestel aan een verwisselbare accu en uitbreidbaar geheugen. Bij de aanschaf van de Samsung Galaxy Note 5 kan gekozen worden voor 32 of 64GB aan intern geheugen.

Samsung Galaxy Note 5

De Samsung Galaxy Note 5 toont erg veel gelijkenissen met de Samsung Galaxy S6 Edge+. Mede hierdoor zal Samsung de Samsung Galaxy Note 5 niet uitbrengen in Europa, en dus ook niet in Nederland. Eerder lekte het bericht al uit dat de Note 5 niet naar Nederland zou gaan komen. Ook van betaaldienst Samsung Pay is niet bekend of het naar Europa gaat komen.

Lees ook

Reageer op dit artikel