Samsung Galaxy S5: Android 5.0 Lollipop update verschijnt in Nederland [update 21-01]

Samsung is begonnen met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop in Nederland voor de Samsung Galaxy S5. Als eerste is de branded-versie van Vodafone aan de beurt. (Update 21 januari 2015)

Samsung Galaxy S5: Android 5.0 Lollipop

In Nederland is Samsung begonnen met het uitrollen van de update naar de nieuwe versie van Android voor de Samsung Galaxy S5. Het vlaggenschip van Samsung krijgt vanaf vandaag Android 5.0 Lollipop uitgereikt. Begin december begon Samsung al in diverse andere regio’s met de update voor de Samsung Galaxy S5.

Niet alleen in Nederland is Android 5.0 Lollipop uitgebracht voor de Galaxy S5, ook diverse andere landen zoals Spanje, Zwitserland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk krijgen enkele provider-gebonden toestellen de update naar Android 5.0 Lollipop.

Samsung Galaxy S5

Nederlandse bezitters met een Samsung Galaxy S5, zonder Vodafone-branding moeten helaas nog even wachten op de update voor de Samsung Galaxy S5 naar Android 5.0 Lollipop. Wanneer de update voor niet-branded Galaxy S5-toestellen verschijnt is nog niet bekend, maar dit zal niet al te lang meer duren zo is de verwachting.

De update is zover bekend nog niet via het toestel middels over-the-air (OTA) te downloaden, maar alleen beschikbaar via Samsung Kies. Samsung Kies is het software-programma van Samsung welke je installeert op je PC of Mac. Hiermee kan je naast updates ook back-ups van je gegevens maken.

Eerder doken er al video’s op van de vernieuwde TouchWiz-interface in combinatie met Android 5.0 Lollipop op de Samsung Galaxy S5. Heb jij de update voor de Galaxy S5 al geïnstalleerd? We horen graag van je hoe de nieuwe update bevalt!

Samsung Galaxy S5 unbranded: Android 5.0 Lollipop

Update 21-01-2015: Naast de Vodafone-versie van de Samsung Galaxy S5 is nu ook de unbranded-versie van de Samsung Galaxy S5 aan de beurt. De Android 5.0 Lollipop update voor de Samsung Galaxy S5 is nu al verkrijgbaar via Samsung Kies, maar nog niet via OTA. Dit zal echter niet lang meer duren en zal waarschijnlijk nog vandaag beschikbaar komen.

Van de week kwam ook de Lollipop-update al beschikbaar voor de T-Mobile branded versie van de Samsung Galaxy S5.

Als jij Android 5.0 Lollipop binnen hebt op je Samsung Galaxy S5, dan horen we dat uiteraard graag!

Bedankt voor de tip Henk

Lees ook

Reageer op dit artikel