Samsung Galaxy S6: voorgeïnstalleerde apps NIET te verwijderen

Samsung heeft de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge voorzien van een mogelijkheid om voorgeïnstalleerde applicaties te verwijderen. Althans, dat was het bericht wat gisteren verschillende media schreven. Dit blijkt echter niet waar te zijn.

Samsung Galaxy S6

De Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge zullen met een aantal voorgeïnstalleerde toepassingen geleverd worden. Tijdens onze Galaxy S6 preview vonden we dat Samsung er nog een groot aantal applicaties op had gezet.

s6-apps

Het gaat bijvoorbeeld om diverse Samsung-apps (zoals S Health en S Voice) en Google-apps. Ook komen we applicaties tegen van Microsoft zoals OneDrive, Skype en OneNote. Door een icoontje langer ingedrukt te houden, krijg je de mogelijkheid de apps te verwijderen, zo schreven verschillende media. Dit blijkt echter niet waar te zijn. De applicaties zijn alleen te verbergen, maar niet te verwijderen.

Deze methode zagen we al op diverse andere toestellen van Samsung, waardoor het ons al onwaarschijnlijk leek dat bij de Galaxy S6 ineens hetzelfde icoontje de apps zou kunnen verwijderen. In onderstaande video wordt de bevestiging gegeven dat de applicaties niet verwijderd kunnen worden.

Wel moet erbij gezegd worden dat het hier kan gaan om een pre-release van de firmware. Het is mogelijk dat er in de definitieve versie van de firmware op de Galaxy S6 inderdaad een functie komt om applicaties te verwijderen.

Lees ook

Reageer op dit artikel