Wiko Fever: de eerste smartphone met ‘glow in the dark’

Wiko betreedt met een interessante smartphone het middensegment. De Wiko Fever is een lichtgevende smartphone waarbij het toestel is voorzien van ‘glow in the dark’ waardoor je nooit meer je telefoon hoeft kwijt te zijn. We vertellen je graag meer over de Wiko Fever.

Wiko Fever

Wiko heeft tijdens de IFA in Berlijn vijf kleurrijke smartphones aangekondigd. Echter heeft het Franse bedrijf nog meer voor ons in petto. Wiko komt met een opvallende smartphone met glow in the dark. Het toestel krijgt de naam Wiko Fever en het is de eerste smartphone met een lichtgevend design waarbij deze techniek wordt toegepast. Het absorbeert het zonlicht en wordt fosforescerend zodra het licht is uitgeschakeld, zo laat Wiko weten. Dit heeft als voordeel dat je niet meer naast je smartphone hoeft te grijpen in het donker.

Wiko Fever

De Wiko Fever is niet alleen qua design interessant, maar heeft nog meer te bieden qua functionaliteit. Volgens Wiko is de Wiko Fever vervaardigd uit premium-materialen, waarbij een soft-touch ervoor zorgt dat het toestel als leer aanvoelt. Daarnaast is er een 5,2 IPS Full-HD display met een pixeldichtheid van 421 ppi.

Aan de achterzijde van de Wiko Fever is een 13 megapixel camera te vinden. Wiko belooft een snelle autofocus van slechts 0,2 seconden. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van een speciale nachtmodus en een panoramamodus. Ook een LED-flitser is aanwezig op het toestel. Wiko heeft de Fever aan de voorzijde voorzien van een 5 megapixel camera, ook met flitslicht en een brede beeldhoek.

Wiko Fever

Onder de motorkap van de Wiko Fever is een 1.3GHz octa-core processor geplaatst, is er 3GB werkgeheugen beschikbaar en geeft het toestel toegang tot 4G. Het 16GB interne geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart en de accu heeft een capaciteit van 2900 mAh. De Wiko Fever draait op Android 5.1 Lollipop, op dit moment de meest recente versie van Android.

Verkrijgbaarheid

Wiko laat aan DroidApp weten dat het toestel in november uitgebracht zal gaan worden voor 199 euro, tegen die tijd hopen we ook dat Wiko meer van het toestel kan laten zien, qua foto’s.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel