FileChat: samenwerken in de cloud met handige app

De applicatie FileChat is een handige applicatie die sinds kort te vinden is in de Google Play Store. Met deze applicatie kan je gemakkelijk met anderen samenwerken en bestanden gelijktijdig met elkaar bewerken. De applicatie werkt met meerdere clouddiensten.

FileChat

FileChat heeft van verschillende cloud-diensten de handige aspecten gebundeld en in een applicatie ondergebracht. Je kan samen met anderen tegelijkertijd een bestand bewerken en tussendoor met elkaar communiceren met de ingebouwde chat-functionaliteit. Met FileChat moet het samenwerken op deze manier nog beter verlopen dan met diensten als Google Drive.

Clouddiensten

De applicatie FileChat kan gezien worden als een ingebouwde chat-app binnen een clouddienst. Je kan de applicatie gebruiken met Dropbox en Google Drive. Daarbij dien je je vooraf wel eerst te registreren voor een FileChat-account. Je kan via de app gemakkelijk mensen uitnodigen via een e-mail. Het aantal clouddiensten wordt in de toekomst uitgebreid met meer aanbieders. Welke dat zijn, is op dit moment nog niet bekend. Wel zal Microsoft OneDrive als een van de eerstvolgende toegevoegd gaan worden aan de app.

In FileChat kan je aangeven met wie je de map wilt delen en welke mappen je met FileChat wil synchroniseren. Een ander voordeel van FileChat is dat de applicatie niet alleen op Google Android werkt. Met je computer kan je ook gebruik maken van de webversie van FileChat. Naast dat het op je smartphone werkt, kun je de app ook gebruiken op je tablet. Verder wordt er momenteel ook een beta-versie voor Apple iOS getest.

Via onderstaande button kan je de applicatie gratis downloaden uit de Play Store.

FileChat
FileChat
Ontwikkelaar: FileChat
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel