Ginger Keyboard: niet zomaar een toetsenbord-app (review)

Wanneer je uitgekeken bent op het standaard Android-toetsenbord, is er altijd nog genoeg keus aan andere ‘keyboards’ voor Android. Naast bekende toetsenbord-apps zoals SwiftKey en Fleksy is ook Ginger Keyboard een geliefde app om je berichten mee te typen. Wij testen Ginger Keyboard in een uitgebreide review.

Ginger Keyboard

Ik ben zelf een heel tevreden gebruiker van Ginger Keyboard en wil jullie graag er over vertellen. Ginger Keyboard is uitgebreid en werkt goed. In mijn ogen is Ginger Keyboard een app die je op je smartphone moet hebben. Het voordeel van de app is dat je het toetsenbord zelf kunt instellen en stylen. Ik heb meerdere toetsenbord-apps geprobeerd maar ging telkens terug naar de originele. Dat Ginger Keyboard niet zomaar een toetsenbord-app is, merk je gelijk. Je hebt bijvoorbeeld shortcuts, games en nieuws in Ginger, zonder dat je de app hoeft te verlaten.

Ginger Keyboard

Snelkoppelingen

In Ginger Keyboard heb je snelkoppelingen, zogenoemde shortcuts, om gelijk naar een door jou bepaalde app te gaan vanuit Ginger. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze zelf samen te stellen en weer te wijzigen in een andere app. Vanuit Ginger zijn er alvast vier voor je ingesteld, waardoor je snel toegang hebt tot Ginger zelf, je agenda, taken en notities. Deze kan je dus ook aanpassen en zelf je shortcuts samen stellen, ik ervaar dit als erg handig. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de DroidApp app te openen in Ginger Keyboard.

Ginger Keyboard

Themes en emoji’s

Je kan ook met behulp van thema’s je Ginger Keyboard ‘stylen’. Ik heb gemerkt dat Ginger met regelmaat gratis themes weggeeft maar er is ook de mogelijkheid om zelf themes te kopen. De kosten hiervan bedragen ongeveer een euro. Er zijn ook veel emoji’s en GIF’jes aanwezig op je toetsenbord. Verder zijn er vormen gemaakt met behulp van emoji’s zoals bijvoorbeeld een regenboog, die je weer kunt delen met je vrienden.

Nieuws en games

Op je Ginger Keyboard zijn ook nieuws berichten te vinden om te lezen en te delen. Deze zijn wel van buitenlandse bedrijven zoals CNN en de BBC maar nieuws is nieuws :-). De games die in je keyboard zitten zijn gelijk aan die van de Nokia 3310 maar wel grappig om te spelen. De games zijn bijvoorbeeld Snake, Copter en Squash dus de ‘old-style games’.

Ginger Keyboard

Tekst controle en Swype

Er is mogelijkheid om je tekst te controleren voor je op verzenden drukt. Ik heb dit geprobeerd, maar ik vind het persoonlijk vrij omslachtig werken. De functie kan weleens handig zijn om bijvoorbeeld iets te controleren bij een Engelse tekst. Swype is ook op Ginger mogelijk; dit werkt goed en heb hier geen problemen mee ondervonden.

Ginger Keyboard

Ginger Keyboard conclusie

Mijn conclusie over Ginger Keyboard is dat het een blijvende app is geworden. Het standaard toetsenbord gebruik ik niet meer, ik kan hier beter mee uit de voeten. Alle extra’s in dit keyboard zijn in mijn ogen een goede aanvulling, maar dit is persoonlijk, misschien vind je het wel juist allemaal overbodig, maar juist dit maakt Ginger Keyboard interessant. Ik kan deze app zeker aanraden. En ook niet onbelangrijk: hij is gratis te downloaden uit de Play Store!

Ginger Emoji Toetsenbord
Ginger Emoji Toetsenbord
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Dit artikel is geschreven door Michel

Ginger Keyboard
 • 9/10
  Vormgeving - 9/10
 • 8.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.5/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9/10
 • 7/10
  Snelheid - 7/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
8.1/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Fijn toetsenbord
 • Veel mogelijkheden

Minpunten

 • Start soms iets te traag op

Lees ook

Reageer op dit artikel