Interpolis AutoModus app: gebruik je smartphone niet en verdien punten

Het gebruik van de smartphone in het verkeer zorgt voor afleiding en is levensgevaarlijk. Toch kunnen we ons soms niet bedwingen om even snel dat berichtje te lezen achter het stuur. Met de Interpolis AutoModus app kun je van het negeren van je telefoon tijdens het rijden punten verdienen.

AutoModus app

Interpolis heeft sinds enige tijd de AutoModus app beschikbaar gesteld. De applicatie moet je helpen om je focus op het verkeer te leggen en niet op wat er op je telefoon gebeurt. Er zijn verschillende apps, zoals Samsung In-Traffic Reply, maar Interpolis AutoModus maakt er een ‘strijd’ van.

Soms is de verleiding groot om even snel te kijken van wie dat WhatsApp-bericht is dat tijdens het rijden binnenkomt. Het is dan lastig om dit te negeren, maar het is levensgevaarlijk. Bij een snelheid van 100 kilometer per uur, heb je in drie seconden tijd al een flinke afstand afgelegd; namelijk de lengte van een heel voetbalveld. Met de AutoModus app kun je zonder dat je wordt afgeleid van meldingen door het verkeer gaan. Je kunt wel gewoon muziek luisteren, navigeren en hands-free telefoneren, maar bijvoorbeeld WhatsApp-berichtjes snel lezen is er niet meer bij.

AutoModus app

Punten

Als je de AutoModus app hebt ingesteld en gaat rijden, begin je met het verdienen van punten. Je kunt andere automobilisten en vrienden uitdagen de competitie aan te gaan. Degene met het hoogste aantal punten, krijgt tijdens de laatste rit 5 punten van de tegenstander. Je verliest punten door aan je telefoon te zitten. Mocht je een autoverzekering hebben bij Interpolis, dan kun je met de app ook korting krijgen als je mobielvrij rijdt.

Onlangs verscheen op televisie een indrukwekkende commercial van de verzekeraar, deze vind je onder dit bericht. Dit nadat eerder al een video verscheen met een waargebeurd verhaal met fatale afloop; nadat de bestuurder met zijn smartphone aan het spelen was tijdens het rijden.

De AutoModus app is gratis te downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button. Volgens Interpolis zorgt de app voor veel minder afleiding en tevens 25 procent minder schademeldingen.

AutoModus - Autorijden zonder afleiding
AutoModus - Autorijden zonder afleiding
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel