​LG V30: Android 8.0 Oreo wordt uitgerold in Nederland

​Het duurde ‘even’, maar er is goed nieuws voor de gebruikers van de LG V30. De smartphone wordt bijgewerkt naar Android 8.0 Oreo. De update brengt een aantal opvallende veranderingen; waaronder de naam wordt software-matig aangepast.

​​Oreo voor V30

In Nederland is LG begonnen met het verspreiden van de nieuwe update naar Android 8.0 Oreo voor de LG V30. Vier maanden geleden begon de fabrikant in thuisland Zuid-Korea al met de uitrol. DroidApp-lezer Barry weet ons te melden dat de update vandaag ook beschikbaar is in Nederland. Samen met de update wordt beveiligingsupdate maart 2018 meegeleverd.

De update naar Android 8.0 Oreo brengt een groot aantal verbeteringen met zich mee. Denk aan notificatiekanalen waarmee je notificaties gerichter kunt instellen. vernieuwde notificaties, notificatiebadges en verbeterde automatisch aanvullen. Het meest interessant is misschien wel de Picture-in-Picture (PiP) functie, waarmee je bijvoorbeeld een kleiner venster van Google Maps over het huidige scherm kunt leggen. Een compleet overzicht met de nieuwe functies hebben we voor je verzameld in ons artikel over Android 8.0 Oreo.

LG V30 Android 8.0 Oreo

Echter is het opvallend dat, zo meldt Barry, de telefoon niet meer in het opstartscherm LG V30 heet, maar LG V30 ThinQ, de naam van het onlangs aangekondigde toestel; de LG V30S ThinQ. Barry stuurt hiervan onderstaande foto.

LG V30 ThinQ update

De naam ThinQ geeft aan dat we hier te maken hebben met een slimme versie van het toestel. Hierbij is op software-gebied veel nieuws toegevoegd. De eerder aangekondigde slimme camera-functies met Ai (kunstmatige intelligentie) zijn toegevoegd aan de LG V30 camera met deze update.

Update downloaden

Je krijgt vanzelf een melding op je toestel zodra de Oreo-update beschikbaar is. Wil je niet langer wachten, dan kun je ook handmatig controleren. Ga hiervoor naar Instellingen > over het toestel > update center > software update > handmatig controleren op updates. De update heeft versienummer V20d-MAR-26-2018 en is ruim 1,6GB groot. We raden je hierom aan de update te downloaden via een WiFi-verbinding.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel