320.000 Nederlanders maken gebruik van contactloos betalen met smartphone

In totaal bieden zeven verschillende banken contactloos betalen aan in Nederland. Dit betekent dat zonder tussenkomst van pinpas een betaling verricht kan worden. Nu weten we ook hoeveel Nederlanders gebruik maken van contactloos betalen met de smartphone.

Contactloos betalen in Nederland

Het contactloos betalen met de smartphone neemt nog geen enorme vlucht. Betaalvereniging Nederland heeft cijfers gedeeld met Tweakers over het gebruik van de nieuwe vorm van betalen. Op 1 november zouden volgens de betaalvereniging 320.000 klanten de functie geactiveerd hebben en ook gebruiken.

Driekwart van de betaalautomaten zou geschikt zijn voor contactloos betalen en medio 2019 zou dit voor alle betaalautomaten gelden in Europa die bemand zijn. Bij veel OV-bedrijven is het nu ook mogelijk contactloos je vervoersbewijs te betalen.

Er zijn zeven banken waarbij gebruik gemaakt kan worden van contactloos betalen middels de NFC-chip in de smartphone. Sinds 2015 is dit mogelijk bij ING waarna andere banken ook volgden. Klanten van de Rabobank konden alleen met een NFC-simkaart gebruik maken van de functie, maar met een onlangs uitgebrachte update van Rabo Wallet app kan dit nu ook voor iedere klant met een smartphone met NFC.

Veel banken bieden contactloos betalen alleen een korte periode gratis aan, waarna betaald moet worden. Dit houdt mogelijk toch wel gebruikers tegen om echt gebruik te gaan maken van contactloos betalen. Doorgaans liggen de kosten voor contactloos betalen rond de €0,50 per maand. Contactloos betalen is overigens alleen nog beschikbaar voor Android. Voor de iPhone dient gebruik gemaakt te worden van Apple Pay, maar deze dienst is niet beschikbaar in Nederland.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel