ABN Amro app laat klanten nu inloggen en bankieren met vingerafdruk

De Nederlandse bank ABN Amro laat haar klanten vanaf vandaag inloggen met een vingerafdruk. Daarmee kunnen klanten nog sneller inloggen via de app van de bank, maar je kunt nog veel meer met je vingerafdruk regelen.

Vingerafdruk als authenticatie

In de applicatie van de ABN Amro vervangt de vingerafdruk de identificatiecode die klanten standaard gebruiken. Je smartphone of tablet moet natuurlijk wel over een vingerafdrukscanner beschikken om van de functie gebruik te kunnen maken. Wie aan deze vereiste voldoet kan met zijn vingerafdruk meer dan alleen inloggen.

Klanten kunnen via de app ook geld overboeken en betalen met iDEAL via hun vingerafdruk. Wie de ABN-app gebruikt voor beleggingen en het wijzigen van instellingen zoals een daglimiet, kan middels zijn vingerafdruk toestemming geven voor een transactie of wijziging.

,,Onze klanten laten zien dat ze onze Mobiel Bankieren app graag gebruiken en erg waarderen. Een veel gevraagde optie was het gebruik van vingerafdruk als alternatief voor de persoonlijke identificatiecode. Met deze update maken we Mobiel Bankieren nog gemakkelijker en handiger.” – Frans Woelders, Algemeen Directeur Retail ABN Amro

ABN Amro heeft naast het toevoegen van de vingerafdruk-functie ook kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo is het mogelijk om via de app direct een geblokkeerde betaalpas te laten deblokkeren. Ook persoonlijke informatie zoals adres en telefoonnummer kan via de app gewijzigd worden.

De update voor de app van de ABN Amro staat voor alle Android gebruikers klaar in de Google Play Store. Voor het gebruik van de vingerafdrukscanner is wel Android 6.0 Marshmallow of hoger vereist.

ABN AMRO
ABN AMRO
Ontwikkelaar: ABN AMRO Bank N.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel