ABN Amro Wallet: test mee met mobiel betalen via smartphone

Klanten van ABN Amro kunnen zich aanmelden als tester voor mobiel betalen. Het gaat hierbij om een pilot waarmee je kunt afrekenen met je smartphone. Mobiel betalen is bij verschillende banken al mogelijk, maar bij ABN Amro is nu het begin gemaakt.

ABN Amro Wallet: mobiel betalen

ABN Amro lanceert een nieuwe applicatie; ABN Amro Wallet, waarmee mobiel betalingen voldaan kunnen worden. Middels de NFC-chip in de smartphone kan je de telefoon bij het betaalautomaat houden waarna de betaling plaats kan vinden. Verschillende banken zoals ING heeft deze mogelijkheid al langere tijd met de ING Mobiel Betalen app en ook de Rabobank heeft met de Rabo Wallet app de mogelijkheid om mobiel te betalen.

Android

Op dit moment is ABN Amro op zoek naar 5000 testers die klant zijn bij ABN Amro en die mobiel betalen willen proberen. Je dient hiervoor in het bezit te zijn van een Android-smartphone met daarop Android 4.4 KitKat of hoger. Verschillende toestellen zijn door de bank al uitgesloten. Hieronder vallen onder andere de HTC One M7, One M8, OnePlus One, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Mini, LG G3 en Huawei Ascend P7.

ABN Amro Wallet

Wallet-code

Via de nog uit te brengen ABN Amro Wallet app kan een aparte Wallet-code ingesteld worden van vier cijfers. Bedragen boven de 25,00 euro dienen hiermee bevestigt te worden. Een betaling tot 25,00 euro kan gewoon voldaan worden middels contactloos betalen met de telefoon. Mocht je dit niet fijn vinden, dan heb je ook de mogelijkheid om een lager bedrag in te stellen waarbij een Wallet-code ingevoerd dient te worden. In totaal kan er een maximum van 50,00 euro betaalt worden zonder de invoer van een Wallet-code.

Zonder internet

Met ABN Amro Wallet kan ook zonder actieve internetverbinding een betaling verricht worden. Dit is niet onbeperkt. Na tien betalingen dient een internetverbinding tot stand gebracht te worden.

Aanmelden

Degenen die klant zijn bij ABN Amro en zich aan willen melden voor de mobiel betalen pilot, kunnen dat doen via deze link. Binnen één werkdag krijg je dan verdere instructies.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel