Alcatel lanceert eigen VR-bril ‘Vision’ en 360-graden camera

Naast de gisteren aangekondigde Alcatel Shine Lite heeft Alcatel nog twee producten aangekondigd. Op de IFA bracht de fabrikant het nieuws naar buiten over de Alcatel Vision; een eigen virtual reality-bril die geen smartphone nodig heeft. Tevens zien we de Alcatel 360 Camera, een eigen 360-graden camera voor op je smartphone.

Alcatel op IFA

Gisteren lanceerde Alcatel een nieuwe, prijsbewuste smartphone; de Alcatel Shine Lite. Echter heeft het merk nog meer nieuws meegenomen naar de IFA in Berlijn. Zo is er de Alcatel Vision; een VR-bril, die zonder smartphone kan werken en de Alcatel 360 Camera die je simpel aan je smartphone kunt bevestigen.

Alcatel 360 Camera

Alcatel 360 Camera

De Alcatel 360 Camera heeft (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de LG 360 Cam en Samsung Gear 360) geen eigen accu of ondersteuning voor Bluetooth. Je kunt hem aansluiten op je smartphone middels een Micro-USB kabel. De camera zal in eerste instantie werken met de Alcatel Idol 4, Idol 4S en Pop 4S. Over of de ondersteuning ook naar andere niet-Alcatel toestellen komt is nog niet veel bekend. De kans is aanwezig dat Alcatel een app uitbrengt die ook andere toestellen de camera laat gebruiken. De prijs zal liggen tussen de 100 en 150 euro en ligt vanaf begin volgend jaar in de winkels. Er wordt nog gekeken of de ronde of de rechthoekige variant van de camera op de markt wordt gebracht.

Alcatel Vision

Alcatel Vision

Ook een eigen virtual reality-bril wordt in het assortiment van Alcatel opgenomen; de Alcatel Vision. Voor het gebruik is geen smartphone nodig, eigenlijk is deze al in de vr-bril als het ware geïntegreerd. Het biedt twee 3,8 inch AMOLED-schermen met elk een resolutie van 1080 x 1020 pixels. Daarbij wordt het ingebouwde apparaat voorzien van Android 6.0 Marshmallow, is er 32GB opslagruimte, 3GB RAM, een 3000 mAh accu en een octa-core processor. De prijs zal tussen de 400 en 600 euro liggen, zo is de verwachting. De exacte prijs en de releasedatum zijn nog niet bekend gemaakt, maar dit zal pas begin 2017 zijn.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel