Always On Display op Galaxy S8(+) en Note 8 krijgt ondersteuning GIF’jes

Het Always On Display geeft snel toegang tot meldingen, de tijd, datum en enkele snelkoppelingen. Een update voor de Galaxy S8, S8+ en de Galaxy Note 8 maakt het mogelijk om nu GIF’jes te gebruiken.

GIF’jes op Always On Display

Samsung rolt een update uit met verbeteringen voor het Always On Display. Bij de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zagen we al uitgebreide mogelijkheden voor het Always On Display, en een functie uit de S9 komt nu ook naar de Galaxy S8 en Note 8. We schreven afgelopen week dat ook AR Emoji naar de S8 komen.

Het Always On Display krijgt ondersteuning voor GIF’jes. Dit betekent dat je een bewegende animatie op het scherm kan weergeven. Het gaat hierbij om klokstijlen die bij het vergrendelen een keer geanimeerd worden, waarna het vervolgens getoond wordt als statische afbeelding. Dit om niet onnodig batterij te verbruiken. Door erop te tikken, kun je hem echter nog een keer afspelen; een leuke gimmick.

Galaxy S8 Always-On-Display GIF

Samsung voorziet het Always On Display van een aantal vooraf geïnstalleerde GIF’jes voor het AOD-scherm, maar je kunt ook een eigen gifje toevoegen. Voor de functie is het wel noodzakelijk dat de telefoon draait op Android 8.0 Oreo; voor de Galaxy S8 is dit geen probleem, voor de Note 8 is deze nog niet in Nederland beschikbaar.

Stappenplan

Je vindt de optie bij Instellingen > Vergrendelen en beveiliging > Always On Display > klik op Start en Klok / Klok. Ga vervolgens een stap terug en klik op Clock en FaceWidgets > Klokstijl > scroll naar links voor de content. Kies eventueel hier een GIF’je of je eigen GIF. Vervolgens tik je op toepassen. Vanuit de galerij kun je ook een afbeelding instellen als foto voor het AOD display.

De update voor het Always On Display wordt verspreid via je toestel zelf en je zult hier vanzelf een melding van krijgen.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel