Android 7.0 Nougat beschikbaar voor Moto X Style en Moto X Force

Voor twee toestellen van Motorola wordt vanaf nu in Nederland de update naar Android 7.0 Nougat uitgerold. De toestellen waarvoor de update nu beschikbaar gesteld wordt zijn de Moto X Force en de Moto X Style.

Moto X Style en X Force: Android 7.0 Nougat

We schreven vandaag al dat de update naar Android 7.0 Nougat beschikbaar was voor de LG V10. Motorola heeft nu ook de update-servers aangezet in ons land voor twee smartphones. De update naar Android 7.0 Nougat wordt vanaf nu uitgerold voor de Moto X Style en de Moto X Force.

Opvallend is dat gebruikers melding maken van een Franstalige changelog bij het ontvangen van de melding over de update. Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd. Voortaan kun je gebruik maken van split-screen zodat je twee apps op één scherm kunt weergeven. Daarnaast is de weergave van notificaties flink verbeterd en kun je nog sneller antwoorden vanuit een melding.

Moto X Style Android 7.0 Nougat

Zowel voor de Moto X Style als voor de Moto X Force wordt de update OTA, dus via het toestel beschikbaar gesteld. Je krijgt vanzelf een melding hiervan op je telefoon. Omdat de update groot qua omvang is (circa 900 MB), raden we je aan de update te downloaden middels een WiFi-verbinding.

Android Nougat liet erg lang op zich wachten voor de X Style. Motorola Duitsland sprak in januari(!) al over een uitrol in diezelfde maand. Vervolgens werd in februari duidelijk dat de update in mei pas uitgerold zou gaan worden. Dat is nu dus juli geworden voor de smartphone. Eerder werd de update al vrijgegeven voor de Moto G4-serie, maar moeten de Moto X Play en Moto G4 Play nog altijd wachten op de Nougat-update. Voor de Moto G4 Play hadden we die al wel verwacht.

Lees ook

Reageer op dit artikel