Android P gaat volumeniveau Bluetooth-apparaten individueel onthouden

Een welkome toevoeging is ontdekt in Android P. Van elk individueel Bluetooth-apparaat zal het volumeniveau apart onthouden worden. In de laatste Android-versies heeft Google meer aandacht besteed aan mogelijkheden met betrekking tot Bluetooth-apparaten.

Volume van Bluetooth-apparaten in Android P

Wat de volledige naam wordt van Android 9.0 P is nog altijd niet bekend, mogelijk horen we dit volgende maand tijdens Google I/O. Hoewel we dachten alle nieuwe functies uit Android P wel zo’n beetje te weten, wordt het aantal toch nog uitgebreid. Het gaat nu om een functie die in de zogenoemde AOSP is gevonden.

Android P Bluetooth volume

Vermoedelijk zullen we in Developer Preview 2 een functie tegenkomen waarmee het volumeniveau van verbonden Bluetooth-apparaten zal onthouden. Dit is handig voor als je de Bluetooth-speaker thuis op standje ‘burenruzie’ hebt staan, maar je je Bluetooth-headset liever zachtjes hebt staan. Je hoeft dan niet meer voor ieder apparaat het volume aan te passen.

Google heeft in de afgelopen tijd veel verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot Bluetooth. De volumeregelaar zal aangepast worden, en dit geldt ook voor het volume van Bluetooth-apparaten. Deze verschijnt aan de rechterkant van het scherm. Daarnaast is met de laatste Oreo-update ook het batterijpercentage van een verbonden Bluetooth-apparaat te zien.

Wil je weten wat alle nieuwe functies in Android P zijn, raadpleeg dan dit artikel over Android P. De tweede Developer Preview van de nieuwe versie zal in mei gereleased worden; de publieke versie van Android P staat gepland voor het derde kwartaal van 2018.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel