Betaaldienst Facebook Pay aangekondigd: ook voor WhatsApp en Instagram

Facebook heeft haar eigen betaaldienst gepresenteerd. Onder de naam Facebook Pay moet het mogelijk gemaakt worden om via het sociale netwerk, maar ook via Messenger en WhatsApp, geld over te maken en te betalen.

Facebook Pay

Het zat er al even aan te komen en afgelopen week is het officieel gemaakt; Facebook Pay. Het is de nieuwe betaaldienst van het sociale netwerk. Gebruikers kunnen via Facebook Pay direct geld overmaken naar hun vrienden. Tevens moet het in de toekomst mogelijk worden om betalingen te doen via WhatsApp en Instagram. Tot nu toe werkt het alleen via Facebook en Messenger.

Facebook Pay

Bij geselecteerde pagina’s en bedrijven in Facebook Marketplace kan ook gebruik gemaakt worden van de betaaldienst. Op dit moment werkt het alleen in de Verenigde Staten, zo meldt het netwerk. Het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden door goede doelen, in-game aankopen, tickets voor evenementen en dus onderling.

Facebook Pay ondersteunt de meeste creditcards en betaalpassen in de VS. Tevens kan het overweg met PayPal. Hiervoor werkt Facebook samen met verschillende partijen. Facebook benadrukt dat gegevens versleuteld worden verzonden. Eerder gingen er al berichten rond dat Facebook in de toekomst een eigen cryptomunt wil lanceren.

Facebook
Facebook
Ontwikkelaar: Meta Platforms, Inc.
Prijs: Gratis+
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel