BitTorrent Bleep gelanceerd voor Android; aanval op WhatsApp geopend

BitTorrent, bekend van de gelijknamige software waarmee bestanden middels torrents gedownload kunnen worden, heeft een eigen messaging-app gelanceerd. Onder de naam BitTorrent Bleep wil het bedrijf, bekend van de P2P-toepassingen de strijd aangaan met chat-diensten als WhatsApp. BitTorrent Bleep wil zich onderscheiden met de end-to-end encryptie, waarmee het naar eigen zeggen NSA-proof is.

BitTorrent Bleep heeft als voordeel dat het niet alleen een chat-applicatie is, maar ook de belfunctie aan boord heeft. Met de belfunctie kunnen gebruikers andere Bleep-gebruikers bellen zonder dat dit van hun belminuten afgaat. De telefoonverbinding wordt tot stand gebracht via internet. BitTorrent kwam met Bleep omdat ze vonden dat mensen niet teveel privé-gegevens van hunzelf prijs moeten geven om maar gratis te kunnen chatten.

BitTorrent Bleep

Nu is van BitTorrent Bleep de Android-versie uitgebracht. Het betreft wel een Alpha, waardoor de applicatie nog instabiel kan zijn. Daarnaast heeft Bleep niet alleen voor Android een app, ook voor Windows en Mac is een applicatie beschikbaar. Onder meer een Apple iOS applicatie zijn in ontwikkeling.

BitTorrent Bleep richt zich vooral op de privacy van haar gebruikers. De applicatie beschikt over end-to-end encryptie. Berichten worden enkel opgeslagen op de toestellen zelf, en zullen niet op de servers blijven plakken. Het logo van Bleep is ook een gevouwen briefje met het symbool van snelheid, privacy en ‘piece-of-mind’. Hierdoor is er niemand anders die jouw berichten ziet, behalve de ontvanger en jijzelf uiteraard.

Tijdens onze tests hebben we het niet voor elkaar gekregen om contacten toe te voegen. Hierdoor konden we de applicatie helaas niet testen. Deze problemen kunnen optreden omdat het hier gaat om een alpha-versie van BitTorrent Bleep. We zullen dus nog even moeten wachten op een stabielere versie. We zijn wel benieuwd of de applicatie bij jou werkt. Laat het gerust weten via een reactie onder dit bericht.

Bleep
Bleep
Ontwikkelaar: BitTorrent, Inc.
Prijs: Gratis

Via: BitTorrent

Lees ook

Reageer op dit artikel