‘Britse overheid wil chat-apps als WhatsApp en Snapchat blokkeren’

De Britse overheid zit met de beveiliging van applicaties zoals WhatsApp, Apple iMessage, Snapchat, Telegram en andere diensten in de maag. De overheid in het Verenigd Koninkrijk laat zelfs weten te kijken of het mogelijk is om dit soort diensten te blokkeren.

De Britse premier David Cameron dringt in zijn plannen aan op een verbod op chat-apps met een dermate hoge beveiliging. Als Cameron de volgende verkiezingen in Groot-Brittannië wint, dan wil hij dat de overheid meer toegang kan krijgen tot het controleren van dergelijke diensten.

De plannen komen voort uit de gebeurtenissen vorige week in de Franse hoofdstad Parijs. In extreme situaties wil de Britse overheid ook dergelijke diensten kunnen controleren.

WhatsApp lek

Onlangs voerde WhatsApp de end-to-end encryptie in. Middels deze versleuteling wordt het vrijwel onmogelijk gemaakt om de diensten af te luisteren, zo meldt David Cameron tegenover The Independent. Cameron laat verder weten: “In our country, do we want to allow a means of communication between people which […] we cannot read?”

De weerstand tegen de plannen is groot, met name onder groepen die zich inzetten voor de privacy. Of de plannen van de Britse overheid daadwerkelijk ingevoerd zullen worden, is dus nog maar de vraag.

via The Next Web

Lees ook

Reageer op dit artikel