Chinese retailer zet ‘Nokia 8’ online met prijskaartje van 437 euro

We zijn erg benieuwd naar de persconferentie van HMD Global/Nokia komend weekend. Zondag zullen we volgens de laatste berichten de Nokia 3 en Nokia 5 gaan zien, en komt de Nokia 6 naar Europa. Een Chinese retailer heeft nu de Nokia 8 ook online gezet.

Nokia 8

Komend weekend zullen we voorafgaand aan het Mobile World Congress kennismaken met de nieuwe Nokia-smartphones met Android. De berichten gingen eerder al over de Nokia 3 en Nokia 5. Daarnaast zou een moderne opvolger van de Nokia 3310 aangekondigd worden en komt de Nokia 6 naar Europa. Maar nu is er meer informatie opgedoken over de Nokia 8. We hoorden eerder al wat informatie over dit toestel, maar dat was allemaal maar vaag.

Nokia 8 JD

Een Chinese retailer heeft nu de Nokia 8 online gezet en dit is opvallend. De smartphone is namelijk -nog- niet officieel aangekondigd door de van oorsprong Finse fabrikant. De winkel die het toestel verkoopt is Jingdong (JD.com) en is de exclusieve verkooppartner van de Nokia 6, waardoor de kans op de Nokia 8 toch wel wat groter wordt.

De foto bij het product toont een concept die eerder op YouTube verscheen, zoals hierboven. Het uiterlijk van de smartphone kan dus nog veranderen, als het toestel er inderdaad komt. Geruchten spreken over de volgende specificaties;

  • 5,7 inch QHD display
  • Snapdragon 835
  • 24 megapixel camera (met optische beeldstabilisatie)
  • 12 megapixel front-camera
  • 64GB opslagruimte
  • 6GB RAM
  • Android 7.0 Nougat

Wij houden een slag om de arm met de geruchten. De specificaties zijn namelijk wel enorm uitgebreid te noemen. Daarbij is het nog maar de vraag of de smartphone inderdaad uitgerust wordt met een Snapdragon 835. Voorlopig heeft Samsung het alleenrecht voor deze processor. Dit is voor LG reden om bij de LG G6 over te stappen naar een andere Qualcomm processor.

De prijs van de Nokia 8 zou liggen op 3188 Yuan, wat omgerekend uitkomt op zo’n 437 euro. We houden de berichten voor je in de gaten en berichten uiteraard zodra er nieuwe informatie bekend is over de Android-smartphones van Nokia.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel